У Чернівцях чиновникам нагадають, що потрібно читати

У Чернівцях чиновникам нагадають, що потрібно читати

27.08.2013, 00:45

У вівторок, 27 серпня, у приміщенні Галереї Ратуші о 17 год. відкриється фотовиставка «Люди і книги».

Експонати виставки – фотопортрети буковинських журналістів в інтер’єрі книгарні «Букініст», зроблені під час фотосесії на підтримку чернівецьких книгарень. Результатом фотосесії стало видання коштом журналістів фотоальбому, тираж якого (понад 60 примірників) розійшовся не лише серед учасників акції, а й потрапив до інших міст України і навіть до інших країн. Це привернуло увагу громадськості до проблеми сумнівної реорганізації комунальних книгарень, розташованих у Чернівцях.

Фотовиставка – це нагадування, що читання – це невід’ємний навик homo sapiens, книга – це предмет першої необхідності для людини розумної, а книгодрукування і книготоргівля – це мистецтво, як і політика.

Окрім світлин, на відкритті виставки до відвідувачів промовлятимуть учасники Незалежної театральної лабораторії – словами з постановки оповідання чернівчанина Сергія Воронцова «Букініст».

Під час виставки планується збір книжок для «Бібліотечки чиновника». Відвідувачам пропонується за бажанням поповнити інтелектуальний капітал обласної державної адміністрації, яка більше року тому ініціювала сумнівну реорганізацію комунальних книгарень, що спричинило обурення громади. Зібрану літературу після закриття виставки 29 серпня буде передано в ОДА з пропозицією створити бібліотеку для чиновників у приміщенні органу державної влади.

Герої фотопортретів після закриття виставки отримають свої зображення як закарбований момент боротьби з абсурдом – для подальшої підтримки духу і натхнення.

1