У Чернівцях чекають від Януковича відповіді на вимоги Народного трибуналу Буковинського віча

У Чернівцях чекають від Януковича відповіді на вимоги Народного трибуналу Буковинського віча

08.11.2012, 13:12

Сотні  буковинців за покликом серця прийшли на Центральну площу до пам’ятника Шевченка не тільки святкувати 94-ту річницю Буковинського віче, але й боротися за волю України. Боротися з протизаконними діями теперішньої влади на Буковині, які  особливо проявилися під час проведення виборчої кампанії до Верховної Ради.

Всі виступаючі наголошували, що представники місцевої  влади грубо порушують закон, не боячись притягнення до відповідальності, і цим ще більше втягують у незаконні дії нечистих на руку чиновників, працівників освіти, управлінців місцевого самоврядування та простих громадян. У  виступах звучало, що якщо громада спільно з опозиційними політичними силами не буде чинити цим тотальним порушенням належний законний спротив, то матимемо не квітучу вільну Україну, а бандитську країну з диктаторським режимом. Цього допустити не можна. Виступаючі задекларували не лише підтримку опозиційним силам у їхній боротьбі з антинародним режимом Януковича, але й озвучили потребу бути дієвими борцями за волю України.

Зокрема, виступаючий на мітингу кандидат в народні депутати по 204 округу Руслан Панчишин, екс-мер Новодністровська, заявив, що ось вже другий рік змушений боротися із злочинною обласною владою на чолі з Михайлом Папієвим, відстоюючи волевиявлення мешканців Новодністровська, які переважною більшістю обрали його міським головою. На завершення виступу Руслан Панчишин заявив, що написав заяву про вступ у «Свободу» і разом із свободівцями готовий боротися за очищення влади в Україні.

 На завершення Буковинського віче керівник Чернівецького міського виборчого штабу ВО «Свобода» Олег Дяконюк зачитав перелік порушень Законів України місцевою владою, що були зафіксовані представниками ВО «Свобода», громадянської мережі «Опора» та за матеріалами прес-служби ОДА. Голова буковинської «Свободи» Віталій Мельничук озвучив Вимоги Народного Трибуналу до Президента України та новообраних депутатів Верховної Ради VII скликання.

Після озвучення вимог Народного Трибуналу, свободівець висловив надію, що подібні Народні Трибунали проводитимуться і в інших областях України і таким чином громада матиме можливість брати активну участь у керуванні державою і контролювати владу.

Надаємо інформацію, що 7 листопада поштою відправлені на адресу Адміністрації Президента, Апарату Верховної Ради та в ЦВК вимоги Народного трибуналу Буковинського віча/ які були підтримані присутніми на урочистому мітингу «Буковинське віче – боротьба за волю України» 3 листопада на Центральній площі м. Чернівці/ з додатками 1(до вимог Народного трибуналу Буковинського віча – боротьба за волю України) (копії документів подаємо у додатку).

1