У Чернівцях бездомна молодь посадить цибулини крокусів

У Чернівцях бездомна молодь посадить цибулини крокусів

01.11.2012, 21:10

2 листопада 2012 року, 10.00, площа Турецької криниці, м. Чернівці: захід до Всесвітнього дня боротьби із бездомністю: «Квітка крокусу: залишитись живим» за ініціативи громадської організації «Народна допомога». Партнер акції – Інтернет-магазин «Флоріум».

Восени світова громадськість щорічно відзначає Всесвітній день боротьби з бездомністю. Заходи цього дня повинні привернути увагу громадськості до проблеми бездомності та пошуку шляхів вирішення проблем бездомних людей.

Громадська організація «Народна допомога» втретє ініціює проведення акції в трьох містах України: Києві, Львові, Чернівцях. 13 жовтня у Львові відбулась акція «Один з нас, один з людей», яка була проведена з метою адаптації людей, які страждають на психічні захворювання, в соціумі та зміни стереотипів ставлення до них, а також на привернення уваги громадськості до проблем бездомних людей та пошуку шляхів вирішення цих проблем. Наприкінці жовтня подібна акція буде проведена в Києві, де цибулини крокусів будуть традиційно висаджені вихованцями дитячого інтернату в Пущі Водиці.

В Чернівцях цьогорічна акція «Квітка крокусу: залишитись живим» передусім спрямована на поширення в громаді та ЗМІ інформації щодо акцій «Народної допомоги» із підготовки до зимового періоду (збір теплих речей, збір продуктів харчування) та інформації про можливості отримання бездомними громадянами необхідних соціальних послуг, в тому числі нічлігу та особливості режиму роботи організації в холодну пору року. Цибулини крокусів будуть висаджені представниками бездомної молоді, клієнтами громадської організації «Народна допомога», волонтерами та працівниками організації.

 Крокуси, які щороку зимують під снігом, і відроджуються навесні, символізують бездомних людей, яким також щороку доводиться ночувати просто неба. Різниця полягає в тому, що квітка крокусу під снігом знаходить життя, а бездомна людина в холоді гине.

1