У Чернівцях австрійських студентів вразили могили українських солдатів, які у наш час загинули в зоні  АТО

У Чернівцях австрійських студентів вразили могили українських солдатів, які у наш час загинули в зоні АТО

27.09.2016, 16:00

Близько 20 студентів Інсбруцького університету (Австрія) приїхали в Чернівці дослідити місцеву архітектуру. 

-Ми були в Ратуші міста, також на площі Пресвятої Марії, в театрі ім. Ольги Кобилянської. Побачили досить багато, - розповідає студент Лінус КОНЦЕТ. - Найбільше нас вразила стара австрійська архітектура, яка ще до цього часу в Чернівцях збереглася. 

"Нове для нас - будівлі радянського періоду, яких чимало у спальних районах, - зауважує Лінус. - Це, можна сказати, контраст між центром, де більшість будинків спроектовані за старим австрійським стилем".

Австрійські студенти порівнюють Чернівці з Віднем. 

"Приємно вразило старе місто. Воно зберегло своє обличчя, - ділиться враженнями студентка Міхаела СІВЕРД. – Архітектура залишилася такою ж, якою була багато років тому. Тоді як у нас, у Відні, все модернізовується, добудовується. Дуже шкода".

-Насправді чернівецька архітектура та нашого міста дуже схожі. Оскільки Чернівці колись належали до Австрійської імперії, то і будувалося все за одним стилем, - вважає студент Лінус. -І коли ти йдеш і не бачиш українських прапорів, то Чернівці можна сплутати з Віднем. 

"Тут архітектура має залишитися незмінною, - додає хлопець. - Бо саме вона є візитною карткою Чернівців".

З чернівчанами австрійські студенти спілкуються через перекладачів. 

-Люди тут завжди готові прийти на допомогу, - каже Лінус. – Хоча мають проблеми зі знанням англійської мови. Але коли бачать, що є перекладачі, стають дуже відкриті і привітні. Скажімо, коли ми були на кладовищі, місцева жіночка, побачивши, що є перекладач, дуже багато цікавого нам розповідала. 

"На кладовищі ми бачили могили солдатів, які померли 2014-2015 років, - продовжує Лінус. – Страшно і змушує задуматись, як це у Європі, в ці часи, може таке творитися".

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Їх би ще більше вразила правда про закуплені Каспруком ліві кулепробивні бронежилети!

avatar

Людмила Дудченко

27 вересня 2016 16:01