У Чернівцях 35 квартир залишили без газу, бо газовики і чиновники не можуть з'ясувати, хто має ремонтувати внутрішньобудинкові системи

У Чернівцях 35 квартир залишили без газу, бо газовики і чиновники не можуть з'ясувати, хто має ремонтувати внутрішньобудинкові системи

04.04.2019, 19:36

Починаючи з 1 квітня 2019 року та впродовж трьох днів, на Аварійно-диспетчерську службу ПАТ «Чернівцігаз» надійшли виклики про витоки газу на газових мережах і під’їздах за адресами: вул. М. Заньковецької,25/25а, вул. І. Франка, 7 та вул. Садова, 4 в місті Чернівці.

При виїзді на місце, в перелічених будинках, фахівці АДС виявили численні витоки газу та порушення в частині експлуатації внутрішньобудинкових газових мереж, в результаті чого, було припинено розподіл газу згідно Правил безпеки систем газопостачання.

Про ситуацію, яка склалася, ПАТ «Чернівцігаз» повідомило кожного із балансоутримувачів — ПП «Регіон-Центр», КЖРЕП №6, КЖРЕП №5, копії відповідних листів направлено на Чернівецьку міську раду.

Нагадаємо, Фірму «Єврокомунбуд» - управителя будинку, де стався вибух газоповітряної суміші, попереджали про необхідність перевірки димових і вентиляційних каналів

Ми неодноразово інформували громадськість, органи місцевої влади та балансоутримувачів про зміни в законодавстві, які покладають відповідальність за стан внутрішньобудинкових систем газопостачання на власників будинків — фізичних осіб, ОСББ чи управителів. Зокрема, це питання обговорювалося під час круглих столів, спільних нарад в Чернівецькій міській раді. Окремо, листами, компанія поінформувала всіх балансоутримувачів та управителів житлових будинків. З огляду на те, що відповідальні особи самоусунулися від виконання прямих обов’язків, кількість таких аварійних ситуацій, які призведуть до відключення будинків від газопостачання може значно зрости.

Станом на сьогодні, без газопостачання залишаються 35 квартир, оскільки за жодним із трьох будинків, не підписано Акт розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін, а також досі не визначено сервісну компанію, яка усуне виявлені порушення та надалі здійснюватиме сервісне обслуговування зазначених мереж.

 ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8 788 км. газопроводів. У 2018 році підприємство протранспортувало близько 367,5 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 230 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1200 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону

1


КОМЕНТАРІ (3)

      ВСЁ, о чём указывает ПАТ "ЧЕРНОВЦЫГАЗ" НЕ СООТВЕТСТВУЕТ НОРМАТИВНОЙ ЧАСТИ (законам и подзаконным актам). 

    1. "...розмежування балансової належності та експлуатаційної відповідальності сторін" находится в точке комерческого учёта, которая совпадает с местом установки коммерческого индивидуального счётчика (в квартире, в частном доме). А, значит, эти точки (в подавляющей части!) находятся внутри дома - В КВАРТИРАХ! И лишь в случае установленных снаружи на домах ОБЩЕДОМОВЫХ СЧЁТЧИКОВ (ЗБВОГ) и ТОЛЬКО ДЛЯ ТЕХ У КОГО В ЭТОМ ДОМЕ ОТСУТСТВУЮТ ИНДИВИДУАЛЬНЫЕ УЗЛЫ УЧЁТА (ИНДИВИДУАЛЬНЫЕ СЧЁТЧИКИ - ВОГ) ЭКСПЛУАТАЦИЮ ПРОВОДЯТ БАЛАНСОУТРИМУВАЧІ. 

   2. Какое отношение имеет ВЫТОК газа к ВЕНТИЛЯЦИОННЫМ и ДЫМОВЫМ КАНАЛАМ?... ВЕДЬ ДАЖЕ НАДЛЕЖАЩАЯ ВЕНТИЛЯЦИЯ НЕ СПАСЁТ ОТ ВЗРЫВА ВЫТЕКАЮЩЕГО ГАЗА, ЕСЛИ ГАЗ ВЫТЕКАЕТ ХОТЬ В ПОДЪЕЗДЕ, ХОТЬ В КВАРТИРЕ!!! 

      Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Правозащитник

04 квітня 2019 20:30

    3. Установке ЗБВОГ ОФОРМЛЯЕТСЯ НЕ АКТОМ, а ДОГОВОРОМ ОБ ЭКСПЛУАТАЦИИ, ВКЛЮЧАЯ СНЯТИЯ ПОКАЗАНИЙ ОБЩЕДОМОВОГО СЧЁТЧИКА БАЛАНСОУТРИМУВАЧЕМ и ЖИЛЬЦАМИ ДОМА!!!

 

      Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Геннадий

04 квітня 2019 21:05

Шо козломорді гроші драти за газ в три дорого вмієте добре, а проводити ремонтні роботи не хочете! Шо труби гнилі, шо той газ гавняний який вони гонять по тих гнилих трубах, а лічильники їхні ще й добряче то гівно обраховвує, закордонні лічильники чому не кладуть бо вони то гівно яке нам продають за газ не рахують, вот і виходить що закордонний лічильник розумніший як ми, а ми дибіли плотимо за це гівно Фірташу і таким як він, дурні схаменіться пора вже вимагати від цих ублюдків належного сервісу за ці гроші!

avatar

123

05 квітня 2019 04:45