У Чернівці прибули мощі хрестителя Русі князя Володимира

У Чернівці прибули мощі хрестителя Русі князя Володимира

16.07.2013, 00:04

Мощі хрестителя Русі князя Володимира прибули до Чернівців. У Свято-Духівському кафедральному соборі святиня пробула кілька годин. Побачити її на власні очі прийшли сотні вірян. Далі ковчег із мощами відправили у Свято-Вознесенський Банченський монастир. Звідти повезуть далі - до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Людмила Гакман, прочанка:

- Сьогодні неділя, воскресний день, я прийшла на богослужіння. І до нас приїхала дуже-дуже велика святиня, приїхали мощі, частички мощей. Це кожна людина повинна відчути на собі, тому що це є душевна радість.

Митрофорний протоієрей Симеон, настоятель Святодухівського кафедрального собору:

- Для нас мощі - то велика радість, тому що святитель рівноапостольний князь Володимир він являється просвітителем Русі, Київської Русі - він охрестив Київську Русь. І для нас це велика радість, що ми присвячені саме ним.

До України святиню привезли з Владивостока. Мощі Хрестителя вже побували у Херсоні та Дніпропетровську. На черзі ще сім українських міст. Завершиться Хресна хода у Києві на Хрещатику - 27 липня. В день, коли православні християни відзначатимуть тисяча двадцять п'яту річницю Хрещення Русі.

Джерело: Подробности-ТВ

1