На 113 водіїв майже 500 осіб адміністративного штату: у Чернівецькому тролейбусному управлінні викачували кошти з фонду зарплати за рахунок непотрібних посад, - Продан

На 113 водіїв майже 500 осіб адміністративного штату: у Чернівецькому тролейбусному управлінні викачували кошти з фонду зарплати за рахунок непотрібних посад, - Продан

10.04.2021, 11:34

У Чернівецькому тролейбусному управлінні підлягають скороченню 130 посад.

Про це повідомив директор Чернівецького тролейбусного управління Петро Продан, пише molbuk.ua

За словами посадовця, на підприємстві виявили необгрунтоване збільшення фонду заробітної плати за рахунок введення посад, які не впливають на технологічний процес.

"Коли провели аналіз переліку посад, то виявили, що у штаті було багато посад, які були введенні виключно для того, щоби отримувати завищені заробітні плати. Були 63 працівники, які виконували роботу за сумісництвом. Контролю та обліку виконання робіт не було. Це було чисте викачування грошей з фонду заробітної плати. Були необгрунтовані виплати у межах 130 тисяч гривень на місяць. Це ті гроші, які йшли з міського бюджету", – повідомив Петро Продан.

На підприємстві вирішили оптимізувати штат.

"Я вніс пропозиції про оптимізацію штату. Адже на 113 водіїв у ЧТУ припадало майже 500 осіб адміністративного штату, які отримували немалі зарплати. Оптимізація штату дасть можливість ЧТУ зекономити 22 мільйони гривень на рік. Водночас зарплати водіям тролейбусів, кондукторам, працівникам, які займаються ремонтом, залишаться незмінними", – повідомив посадовець.

За словами керівника ЧТУ, на підприємстві за сумісництвом працювали такі люди, які не були на роботі жодного дня.

"Підлягає скороченню 130 посад. Із них 90 – це ті посади, які були вакантні та за сумісництвом. 40 посад – це ті посади, які є дублюючими і створені спеціально для отримання підвищених зарплат. Це ті посади, за допомогою яких викрадалися гроші з міського бюджету. Наприклад, звільнили чоловіка, який працював на 0,5 ставки. Він жив в іншій області. У ЧТУ за весь час приїжджав двічі, коли писав заяву на прийом на роботу і вже на звільнення. Чоловік не був жодного дня на роботі. А йому за цей час виплатили майже 130 тисяч гривень. Загалом у ЧТУ незаконно виплачувалося 130 тисяч гривень на місяць. Ми не скорочуємо жодного водія тролейбуса, жодного кондуктора", – зауважив Продан.

За словами керівника тролейбусного управління, щодо виявленої ситуації у ЧТУ вже відкрили одне кримінальне провадження, ще два матеріали готуються.
Частина працівників отримала повідомлення про скорочення і вони наразі чекають пропозицій про зарахування у новий штат.

Джерело: molbuk.ua

1