У Чернівецькому театрі 'Скапен-штукар'

У Чернівецькому театрі "Скапен-штукар"

12.06.2019, 09:00

Грим, різні ролі та акторська гра. Чернівецький облмуздтеатр імені Ольги Кобилянської йде у відпустку. І завершує 88-й театральний сезон  прем’єрою вистави "Скапен-штукар"

Це п’єса відомого французького камедіографа 17 століття Жана Батіста Мольєра у перекладі Ірини Стешенко. 

Ставить спектакль запрошений режисер Дмитро Гусаков, віднедавна – головний режисер Хмельницького драмтеатру ім. М. Старицького. Жанр вистави – фарс на дві дії. Спектакль йтиме більше двох годин. 

Чому головний герой – Скапен- штукар? Бо він енергійний і відважний, який допомагає людям, і робить це з усмішкою і жартами. Словом, він здатний на безліч штук. Про всі деталі постановки режисер розповів на прес-конференції. 

У Чернівецькому драмтеатрі – прем’єра вистави «Скапен-штукар»

- Я дуже мало працював із класикою, - сказав Дмитро Гусаков. – А тепер зацікавився класичним матеріалом. Мольєр написав, що дія п’єси відбувається у Неаполі, але в якому саме місці не вказано. Мій режисерський задум – що це на ринковій площі. Звісно, "Скапен-штукар" - це комедійна річ. Скапена оточують люди, які дуже багато говорять, але нічого не роблять, щоб вирішити свої проблеми. Вони про них лише говорять. І тут вистава дуже підходить під наш час. Між словом і ділом – прірва, і її заповнює Скапен. Він не шукає ніякого зиску, а просто допомагає людям. 

Глядачі за допомогою акторів поринуть у далекі часи Неаполя. Побачать яскраві костюми, різнокольорові перуки. Скапена зіграє актор Дмитро Леончик. 

 Також Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської придбав автобус за 3 млн грн.

Про це повідомив директор Чернівецького академічного музично- драматичного театру ім. О. Кобилянської Юрій Марчак на прес-конференції. 

Він зазначив, що гроші на придбання автобуса було виділено з обласного бюджету. Тепер автобус возить акторів на гастролі та довозить дітей із районів на вистави. 

- Автобус довго не міг пройти техогляд, - сказав він. – Але тепер він вже виконує свою функцію. 

Чернівецький театр придбав автобус за 3 млн грн

Також Юрій Марчак додав, що цього року театру з обласного бюджету виділено 4 мільйони гривень на заміну вікон. Розробник проектно-кошторисної документації – Львівський проектний інститут. Адже заміна вікон має вписатися в архітектурний ансамбль театру. 

Джерело:  molbuk.ua та promin.cv.ua

1