У чернівецькому театрі - прем`єра вистави для дітей

У чернівецькому театрі - прем`єра вистави для дітей

24.12.2016, 14:43

До новорічно-різдвяних свят Чернівецький музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської разом із театральною студією для дітей та молоді презентує нову захопливу виставу для наймолодших глядачів "Різдвяна пригода мишенят". Вистава поставлена за мотивами казок англійської письменниці Беатрікс Поттер. Прем’єра відбудеться 25 грудня о 12.00.

Автор сценарію та режисер прем’єрної вистави – народна артистка України Людмила Скрипка. Вона вкотре виводить на сцену дітей театральної студії, які зіграють разом із дорослими акторами. Саме діти, на думку режисера, зуміють найкраще передати цю безпосередність і особливість маленьких мишок. 

– До вистави долучили і діток, які вступили в театральну студію тільки цього року. Тобто це для них перший досвід виступу перед такою публікою, – каже завідувач літературної частини театру Наталія Федорович. - В основі сюжету – невеличка родина, яка жила у спокої та злагоді. Та у невеличкому будинку, де, крім людей, є ще й кішка, раптом завелися миші. Що поробиш, у добрі і теплі хочеться жити усім. Миші не розуміють, чому їм не можна жити разом з людьми – це ж так весело! Але як же це пояснити людям?..

– Миші – бешкетники. Кіт постійно намагається їх зловити, а мишенята ховаються в підвалі. Будуть дуже смішні побутові історії, пов’язані із маленькими непроханими гостями у людському домі. Через веселу історію напередодні Різдва у житті мишей глядачі, можливо, впізнають свої життєві історії та побачать у маленьких мишках людські характери. Бо у нашій казці миші, як і люди, вміють дружити, сваритися, боятися, ображатися і навіть… любити. Особливого шарму цій історії додає святковий дух прийдешнього Різдва, – додає Наталія Федорович.

У виставі щасливий кінець – на Різдво стається диво, миші і люди стають добрими друзями і святкують разом.

Вистава також доповнена музичним оформленням композитора і хормейстера театру Оксани Первової-Рошки. А костюми і сценографія вигадані однією з кращих театральних художниць – Наталією Тарасенко (м.Львів). Різдвяного настрою глядачам додаватиме чудові світлові ефекти.

Для цієї вистави є два повноцінні акторські склади, тож її можна буде переглянути кілька разів, адже кожен актор старається по-своєму зіграти ту саму роль.

З-поміж акторів театру котрих можна буде побачити у виставі: засл. арт. України Лариса Попенко, Марічка Романова, Ольга Кільчицька-Дудка, Анна Забяло, Андрій Топорівський, Вадим Глазнєв.

Тривалість вистави – 1 год.

Квитки у касі театру. Вартість – від 30 грн.

 У січні покази вистави : 1, 2, 4, 8 та 22 січня. 

Джерело: molbuk.ua

1