У Чернівецькому СІЗО померла жінка

У Чернівецькому СІЗО померла жінка

07.07.2018, 20:01

У Чернівецькому СІЗО померла жінка, Ольга Анатоліївна Рижова. 

Про це повідомляє громадська організація "Альянс української єдності", пише Громадське радіо.

За даними організації, жінка скаржилась на погане самопочуття, але санітарна частина при Чернівецькому СІЗО не надала їй належної медичної допомоги. 

"Медичними працівниками Чернівецького СІЗО було виконано поверхневий огляд хворої, знята кардиограма. Але не було прийнято рішення про стаціонарне лікування у спеціалізованому медичному закладі",?— сказано у повідомленні. 

Речник заступника міністра юстиції Дениса Чернишова Юрій Маслак у коментарі Громадському радіо повідомив, що смерть жінки була констатована вчора. 

Однак, посадовець підкреслив, що коли жінці стало погано, їй одразу викликали карету швидкої медичної допомоги. 

"Констатували смерть вчора. Вона перебувала у своїй камері. Коли їй стало погано, наші працівники одразу викликали їй карету швидкої медичної допомоги. Намагалися її реанімувати. Але, на жаль, нічого не вдалося зробити",?— розповів речник заступника міністра юстиції. 

За словами Юрія Маслака, жінка надійшла до Чернівецького СІЗО з низкою хвороб, що і спричинило смерть. 

"Вона до нас надійшла з низкою хвороб: ішемічна хвороба серця, дифузний кардіосклероз, артеріальна гіпертензія, серцева недостатність 2а, посттромбофлебітична хвороба, емфізема легень, варикозна хвороба вен нижніх кінцівок, кардіоваскулярний ризик і хронічне обструктивне захворювання легень. Тобто там була низка хвороб, яка, власне, і вплинула на випадок, який стався",?— зазначив Маслак.

Остаточна причина смерті жінки буде встановлена після проведення розтину.

1


КОМЕНТАРІ (1)

це той ликар шо на новом бмв з румунскими номерми шо купив хвартиру на г. Артемовского 15 ???

avatar

Генадий

07 липня 2018 20:58