У Чернівецькому міському управлінні освіти і ЗОШ № 4 відхрестилися від захисника російської мови Папієва

У Чернівецькому міському управлінні освіти і ЗОШ № 4 відхрестилися від захисника російської мови Папієва

01.09.2021, 15:52

Керівниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук розповідає, що ОПЗЖ не має жодного стосунку до ситуації, що склалася у загальноосвітній школі.

Там справді є два класи, в яких батьки наполягали, аби другою іноземною мовою була російська. Але таких дітей у школі — 25. Ніякої інформації щодо причетности партії до цього питання немає.

У коментарі «Шпальті» директорка Чернівецької ЗОШ № 4 Любов Солтисік запевнила, що політична партія до ситуації не причетна.

«У нашій школі російська мова залишилася в тих класах, які і до цього були з російською мовою навчання. Вже п’ятий рік поспіль ми не набираємо такі класи з російськомовними дітьми».

За зверненням батьків, аби дітям було комфортно, організували такі класи, де дітей, що вивчали російську мову, об’єднали з україномовними класами. При цьому батькам запропонували обрати вивчення російської мови як другої іноземної під час переходу з початкових класів до середніх.

«Скандалів щодо цього питання в нас не було — ми просто проводили спілкування з батьками та пішли їм назустріч», — каже директорка.

Солтисік наголошує, що Михайло Папієв ніяк не вплинув на вирішення питання — від нього на зборах був присутній тільки представник, який засвідчив ситуацію.

За матеріалами https://shpalta.media/2021/09/01/politichnij-piar-na-rosijskij-movi-u-cherniveckij-shkoli-poyasnili-situaciyu-z-drugoyu-inozemnoyu/

Нагадаємо, Стараннями нардепа з Буковини у чернівецькій школі надалі русифікуватимуть дітей

1