У Чернівецькому кардіоцентрі не допустили зупинки роботи єдиного на Буковині комунального ангіографа

У Чернівецькому кардіоцентрі не допустили зупинки роботи єдиного на Буковині комунального ангіографа

08.05.2022, 18:05

Гостро стояло питання заміни рентгенівської трубки до ангіографа (обладнання працює з 2018 року, проведено більше 5000 операцій).

Зупинка роботи єдиного в області комунального ангіографа могла вартувати життя багатьом пацієнтам. Днями цю проблему вирішили. Вартість заміни рентгенівської трубки склала - 1 млн 987 тис. грн., це кошти які заробила лікаря через послуги, що оплачує Національна служба здоров’я України.

Про це повідомила керівниця ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр» Ірина Маковійчук.

Упродовж 2022 року в «Чернівецький Кардіоцентр з гострим інфарктом міокарда лікувались 357 пацієнтів, з них 274 були прооперовані: проведено 104 ургентні коронарографіі, 170 стентувань інфаркт залежної артерії, 20 із цих пацієнтів - переселенці, - повідомила керівниця закладу. - Використано192 стент-системи, що були отримані для таких хворих по централізованим поставкам від МОЗ України. Відповідно до договору з НСЗУ звіти про надані послуги внесені  до ЕСОЗ. Ще раз наголошую - допомога пацієнтам із гострим інфарктом міокарда БЕЗКОШТОВНА! Це рятує людям життя!!! Впевнені, що наші зусилля щодо надання медичної допомоги сприятимуть перемозі нашої Армії, територіальній обороні та всього населення України, яке долучається для боротьби із загарбниками.

 ДОВІДКОВО

ОКНП «Чернівецький обласний клінічний кардіологічний центр» турбується про надання високоспеціалізованої медичної допомоги кардіологічним хворим мешканцям Буковини та вимушено переміщеним людям, кількість яких зростає з огляду на активність бойових дій на півдні та сході України. Чернівецький Кардіоцентр продовжує працювати 24/7!!!

Від початку військових дій проти російських загарбників у кардіоцентрі отримали кваліфіковану допомогу 3852 пацієнта, у тому числі 246 вимушених переселенців.  640 пацієнтів, з яких 231 – вимушені переселенці, отримали консультативні висновки з попереднім проходженням усіх відповідних обстежень за направленнями військових комісаріатів.
 
Незважаючи на військовий стан, у стінах кардіологічного центру незабаром запрацює оновлене кардіологічне відділення на 60 ліжко-місць та стане до ладу нова рентген-операційна, де проводитимуться ангіографічні дослідження, будуть встановлюватись штучні водії ритму, а в короткостроковій перспективі будуть здійснюватись електрофізіологічні втручання.
 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   

 

1