У Чернівецькому аеропорту за часів Каспрука і попереднього керівництва летовища розікрали 3,5 млн грн, - джерело

У Чернівецькому аеропорту за часів Каспрука і попереднього керівництва летовища розікрали 3,5 млн грн, - джерело

15.11.2021, 17:10

Про стан чернівецького аеропорту розповів його керівник Сергій Томнюк  у черговому випуску програми “Найважливіше сьогодні” на телеканалі «Чернівці».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернівецькому аеропорту виявили нестачу на пів мільйона

"Карколомна кількість фінансових зловживань попередників, крадіжка документів, відвертий саботаж": колишній директор аеропорту розповів про численні порушення на комунальному підприємстві і нелюдське звільнення

Новим директором чернівецького аеропорту став 48-річний Сергій Томнюк

Цікаво, яким був стан аеропорту до вашого приходу на посаду та який стан справ зараз?

“Сказати в двох словах буде дуже важко. Прийдеться перераховувати багато проблемних питань. За день до мого приходу лиш була подана заявка на продовження сертифікату аеродрому. Щоб якось пояснити вам важливість цього, якщо б цього не зробили – аеропорт би зупинився. Окрім цього, було багато проблемних питань пов’язаних з попереднім керівництвом, зокрема з попереднім бухгалтером. Було виявлено багато зловживань. Зараз ведеться досудове розслідування. Сподіваємось, що експертиза на завершальному етапі. Чекаємо поки слідчі пред’являть звинувачення посадовим особам”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З колишнім директором аеропорту "Чернівці" не укладатимуть новий трудовий договір — міська рада

"Ефективні менеджери" Каспрука довели комунальні підприємства до багатомільйонних збитків

Зникла без сліду: у Чернівцях не можуть знайти головну бухгалтерку аеропорту

Бухгалтера аеропорту у Чернівцях, який отримує мільйонні дотації з міського бюджету, викрили на фінансових махінаціях, - ЗМІ

За словами Сергія Томнюка, попередня сума розкрадання вже доведена – це 3, 5 млн грн. Наразі слідство ведеться та розголошувати певні деталі не дозволяється. Також була вкрадена повністю документація за 2019-2020 роки та не було подано жодного звіту.

«Нам з командою довелося відновлювати всю первинну документацію бухобліку, контрагентні документи. Довелося починати все з початку. Та, незважаючи на це, робота аеропорту продовжується, поточні звіти є”, - додав керівник.

Чи вдалося якось компенсувати частину заборгованості по заробітніх платах перед працівниками аеропорту? Адже знаємо, що минулими роками часто з’являлась інформація в ЗМІ про те, що працівникам її не виплачують. Чи вдалося хоча б частково вирішити це питання?

“Не повністю, але вдалось. Скажу відверто, за один місяць є заборгованість, але наступтого тижня, сподіваюсь, ми її погасимо”, - відповів Томнюк.

Джерело: http://mtrk.com.ua/news/38081--35-.html

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У чернівецькому аеропорті озвучили безглузде пояснення на захист "русского лєтуна", який стрибнув з дзвінниці на очах царя Московії Івана Грозного

Мільярд гривень на безгосподарність і неефективний менеджмент комунальних підприємств спишуть у Чернівцях

1