У чернівецькому аеропорту виявили нестачу на пів мільйона

У чернівецькому аеропорту виявили нестачу на пів мільйона

18.05.2021, 19:17

Нестача становить 564 507 гривень. Про це повідомив заступник Чернівецького міського голови Ігор Крохмаль.

 «Під час інвентаризації перевірено основних засобів на суму 94 443 000 грн., товарно-матеріальних цінностей на суму 4 203 655 грн. Вартість матеріалів, нестачу яких виявлено в ході перевірки, складає 564 507 грн.», - зазначив у дописі Ігор Крохмаль.

Також посадовець зазначив, що протокол засідання інвентаризаційної комісії передадуть  правоохоронним органам, які мають ініціювати експертне розслідування.

«Вже дане розслідування покаже, чи засоби не були списані з балансу підприємства та чи є факти розкрадання матеріальних цінностей. Не виключення, що правоохоронні органи виявлять ще й інші факти недостачі основних засобів. Хочу звернути увагу на те, що всі матеріальні цінності підприємства є комунальною власністю, а отже придбані за кошти громади. І не важливо чи мова йде про великі чи малі суми, всі кошти мають мати цільове спрямування. Факти недостачі не повинні мати місце на комунальних підприємствах. Відповідальні особи в обов’язковому порядку будуть притягнуті до відповідальності. Керівництво міста та нові очільники комунальних підприємств будуть продовжувати роботу для контролю цільового використання коштів комунальних підприємств, які фактично є коштами громади», - вважає Ігор Крохмаль.

1