У Чернівецькому аеропорту спростовують чутки про страйк

У Чернівецькому аеропорту спростовують чутки про страйк

30.12.2013, 15:29

ЗМІ повідомляють про страйк у Чернівецькому аеропорту. Водночас у самому аеропорту кажуть, що страйку немає, підприємство продовжує працювати у звичному режимі.

Джерело: molbuk.ua

Журналістам ChernivtsiNews вдалось поспілкуватись із кількома співробітниками чернівецького аеропорту, які спростували вказану інформацію. Згідно з отриманими коментарями, підприємство продовжує працювати у штатному режимі. Про страйк співробітники аеропорту зі здивуванням дізнались з новин в інтернеті. Самі ж працівники аеропорту подібні новини вважають або опечаткою, або ж навмисно замовленим матеріалом.

Як і припускав BukNews, повідомлення про стайк було не зовсім коректним. Адже чернівецький аеропорт - не державне, а комунальне підприємство. Борги по зарплаті там справді є. І Чернівецька міськра рада час від часу цю заборгованість перекриває. Використовуючи для цього ресурси ще одного комунального підприємства - Калинівського ринку. Востанне таким чином аеропорт отримав від "Калинки" 900 тисяч гривень для погашення зарплатних боргів. "Міський торговельний комплекс «Калинівський ринок» надав комунальному підприємству «Міжнародний аеропорт «Чернівці» поворотну фінансову допомогу наприкінці листопада 2013 року. Таке рішення прийняла чергова сесія Чернівецької міської ради. За останні 5 років у чернівецький аеропорт вклали більше 30 млн. грн. Наразі аеропорт є збитковим і не може виплатити зарплату своїм працівникам.

Раніше ми повідомляли: Чернівецький аеропорт страйкуватиме через заборгованість?

1