У Чернівецькому аеропорту буде розміщено одну з баз для нових французьких гвинтокрилів, які надійдуть до рятувальної служби (ОНОВЛЕНО о 21.33)

У Чернівецькому аеропорту буде розміщено одну з баз для нових французьких гвинтокрилів, які надійдуть до рятувальної служби (ОНОВЛЕНО о 21.33)

03.11.2018, 13:03

Черговий крок у розвитку Чернівецького аеропорту.

Щойно Міністр Внутрішніх Справ Арсен Аваков перебуваючи з візитом в Чернівцях підтвердив, що в нашому аеропорту буде розміщено одну з баз для нових французьких гвинтокрилів, які надійдуть до рятувальної служби в наступному році.

- Дякую за підтримку нашої з Миколою Федоруком та Олексієм Каспруком ініціативи ! - прокоментував повідомлення народний депутат України Максим Бурбак

Міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що для ефективної роботи цього підрозділу необхідна підтримка місцевої влади, яка, на його думку, має виділити МВС земельну ділянку для будівництва ангарів під гелікоптери.

"Буде підрозділ системи авіаційної безпеки України. Один із 15-ти підрозділів знаходитиметься тут, у Чернівцях. Це новітні гелікоптери H-125, 145, Super Puma 225 будуть тут базуватися. Якщо нам допоможе місцева влада побудувати ангари, може дасть землю під це... А якщо ні - то ми підемо в Івано-Франківськ", - сказав Арсен Аваков.

Водночас нардеп Максим Бурбак у спілкуванні з Аваковим висловив сподівання, що депутати міськради мали б розуміти, наскільки цей підрозділ є важливим для Чернівецької області.

"Я думаю, що вони (депутати, - авт.) це теж розуміють, особливо із-за того, що в нас гірські райони - Путильський - туди дістатись майже неможливо", - сказав народний депутат.


МВС запускає нові механізми соціального забезпечення поліцейських та рятувальників.


Про це сьогодні, 3 листопада, повідомив міністр внутрішніх справ під час робочої поїздки на Буковину.

Рятувальникам та поліцейським обіцяють підвищення заробітної плати, компенсація за винайм квартир та система фінансового лізингу на придбання власного житла. 

" Для нас головне, щоб кожен був вмотивованим, поважав свою роботу та бачив перспективи розвитку", - звернувся до працівників Нацполіції та  Держслужби з надзвичайних ситуацій Арсен Аваков.

За його словами, з початку 2019 року будуть введені в дію нові механізми соціального забезпечення.

"Рішенням КМУ ми підвищили заробітню плату для поліцейського та рятувальника на 30%. З першого січня мінімальна зарплата для працівника ДСНС становитиме дев’ять тисяч гривень, для поліцейського – 9,2 тисяч", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Він сказав, що також з першого січня вводиться в дію механізм компенсації за винайм житла.

"Якщо ви орендуєте житло в районному центрі та не маєте власної квартири, держава, окрім зарплати, компенсує вам за винайм житла. Так ми допомагатимемо вашому матеріальному становищу. Також, при наявності у вас родини та дітей компенсація збільшуватиметься", - додав глава МВС.

В районному центрі компенсація за винайм становитиме від 1,9 тисяч до 2,9 тис.В обласному центрі від 2,9 тисяч до 4,3 тис, - пише https://molbuk.ua

1