У Чернівецькій ОДА розкритикували висновки КВУ про низькі показники роботи Фищука

У Чернівецькій ОДА розкритикували висновки КВУ про низькі показники роботи Фищука

28.04.2017, 03:30

Оцінка соціально-економічного розвитку області за І квартал 2017 року та аналітичні матеріали готували експерти, у яких відсутня економічна освіта.

Про це йдеться в повідомленні Чернівецької ОДА на офіційній сторінці у ФБ. 

- Комітет виборців України опублікував«Рейтинг діяльності голів ОДА за І квартал 2017 року».

Оцінка складена згідно двом критеріям: 

- показників соціально-економічного розвитку регіону;
- результатів опитування експертів.

Оцінка соціально-економічного розвитку області здійснена за 10 показниками,що охоплюють 5 напрямів діяльності: розвиток промисловості, сільського господарства, темпи будівництва, експорт-імпорт, рівень доходів населення. 

Аналіз показників, за якими здійснено оцінку соціально-економічного розвитку області сформовано некоректно, оскільки майже всі показники наведені за січень та січень – лютий 2017 року і не відображають реальної динаміки соціально-економічного розвитку за І квартал 2017 року.

За окремими показниками взагалі відсутнє оцінювання області, зокрема: обсяг реалізованої промислової продукції на одного мешканця (за січень 2017 року становив 1180,5 грн.) та індекс споживчих цін (лютий до січня 2017 року – 100,3%).Індекс споживчих цін за лютий 2017 року до січня 2017 року становив 100,3% і є найкращим показником по Україні, хоча експерти взагалі по ньому не виставили оцінку, апоЧеркаській області де індекс споживчих цін за лютий 2017 року до січня 2017 рокусклав 101,3% виставлено 7,5 бала. В результаті такий підхід спотворює результати оцінки та унеможливлює подати об’єктивний стан соціально-економічному розвитку того чи іншого регіону

Із зазначеного можна зробити висновок, що оцінка соціально-економічного розвитку області за І квартал 2017 року та аналітичні матеріали готували експерти, у яких відсутня економічна освіта.

Навіщо подавати населенню такі дані, можна лише здогадуватись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комітет виборців України записав Фищука в аутсайдери

1