У Чернівецькій ОДА налагодили збір використаних батарейок

У Чернівецькій ОДА налагодили збір використаних батарейок

07.07.2013, 18:46

Створити у приміщенні Чернівецької облдержадміністрації та обласної ради спеціальне місце для прийому використаних батарейок доручив у вівторок на щотижневій нараді керівник ОДА Михайло Папієв.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Гадаю, що цілком доречним буде поставити невеликий контейнер, наприклад, у прес-службі обласної адміністрації, у який працівники крайової влади, депутати, відвідувачі зможуть приносити використані батарейки, безконтрольно викидати котрі, як відомо, шкідливо для довкілля і здоров'я громадян і, зрештою, взагалі заборонено", - зауважив чиновник.

Відтак, за його словами, контейнер з використаними батарейками необхідно передати на кафедру хімії Чернівецького національного університету, а звідти - до Львова на спеціальне підприємство, яке єдине у західному регіоні держави займається їх утилізацією.

"Я поцікавився в екологів даними з цього приводу, і вони вражають - одна пальчикова батарейка забруднює шкідливими металами 400 літрів води або 20 квадратних метрів грунту. Тому, певен, що у цій справі ми повинні продемонструвати свою екологічну свідомість", - підкреслив Папієв.

Голова облдержадміністрації додав, що доречно створити такі пункти прийому і в районних держадміністраціях, інших державних, комунальних підприємствах і установах регіону.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Дуже  сильне  міроприємство очолив і  провів губернатор!  Думаю,потягне  на  Героя України.  А опозиція  цього не  розуміє. Їм  треба ФАПи, ліс, дороги, виробництво, С/господарство і другі, не потрібні  буковинцям, дії... Батарейки-оце  діло!!! І  ЗМІ  мовчать, їм  також  ЦЕ до  вподоби. А  створити і  очолити комісію по  надходженню  коштів з  Держказначейства, "пробиванню" їх  на Буковину хоча би  в  планових числах-ЗАСЬ. Тут у  нас немає кєби... Пробити  ремонт другого мосту в Заліщиках?- це треба ДЯДІ, а не губернатору.  Будинок культури  на  задвірках України  за  60 млн.-аж   п"ятки  горять, бігають з Голицем....Там  грошима  тягне...

avatar

Гриць

07 липня 2013 20:19