У Чернівецькій області затримано порушника, який виловив 21 кг риби під час нересту

У Чернівецькій області затримано порушника, який виловив 21 кг риби під час нересту

25.05.2018, 10:38

24 травня Чернівецьким рибоохоронним патрулем спільно з працівниками Нацполіції та громадськості виявлено порушення нерестової заборони. Так, близько п’ятої години ранку було затримано чоловіка, який на металевому човні без номерних знаків здійснював незаконний вилов водних біоресурсів. При цьому громадянин використовував  заборонені знаряддя лову - дві ставні сітки. На момент затримання у рибалки виявлено таку рибу: лящ – 29 екз., по два екз. коропа і судака, а також по одному екз. плітки та карася сріблястого. Загальна вага незаконно виловлених водних біоресурсів склала 21 кг. Завдано збитків рибним запасам на суму 6664 грн.

Інцидент стався на Дністровському водосховищі, поблизу с. Сокіл Камянець-Подільського району Хмельницької області. 

«За фактом порушення на громадянина складено протокол за ч.4 ст.85 КУпАП. Дана стаття передбачає накладення штрафу у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів», - заявили в управлінні.

Чернівецький рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення - прохання терміново повідомляти за номером цілодобової телефонної «гарячої» лінії відомства: 066-06-73-869.

Довідкова інформація:

Під час нересту любительське рибальство дозволено лише спінінгом та однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком. Крім того, виключно з берега та у спеціально визначених місцях в межах населених пунктів. При цьому одній особі за добу дозволяється виловити не більше трьох кілограмів риби.

 

1