Аваков запровадив надзвичайні заходи безпеки у Чернівецькій області

Аваков запровадив надзвичайні заходи безпеки у Чернівецькій області

22.06.2020, 22:11
У зв’язку з негодою в Івано-Франківській та Чернівецькій області введені надзвичайні заходи безпеки.

Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Так, за словами глави МВС Арсена Авакова, зафіксували підтоплення у 9 районах.

«У епіцентрі негоди опинилися 31 житловий будинок і 37 господарств. Задіяно 123 поліцейських та 120 рятувальників, а також 62 одиниці службової техніки. Поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають місцевій владі доставляти продукти першої необхідності», — повідомив Аваков.

У ДСНС ПОПЕРЕДИЛИ ПРО МОЖЛИВЕ ПІДТОПЛЕННЯ ЧОТИРЬОХ РАЙОНІВ НА БУКОВИНІ

У гірських річках очікується підйом рівня води до 2,5 метра.

Сільськогосподарські угіддя у Сторожинецькому, Путильському, Вижницькому та Глибоцькому районах, що у Чернівецькій області, можуть бути підтоплені. У гірських районах існує загроза сходу селів.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС. 

"21-22 червня сформувались максимальні рівні чергoвої хвилі паводку на річках басейнів Прута, Сірета, з загальною амплітудою підйому на 0,7-2,2 м. На Пруті біля Чернівців - на 3,3 м без негативних наслідків у створах гідрологічних постів", - йдеться у повідомленні.

Водночас через сильні опади 23-24 червня у гірській частині басейну річки Прут та в басейні річки Сірет очікується формування наступної хвилі дощового паводка з підйомами рівнів води на 1-2 метри, на окремих ділянках (у місцях звуження русла) до 2,5 м, порівняно із рівнями станом на 8:00 22 червня.

"У місцях випадання сильних опадів можливе формування значного місцевого та схилового стоку, у гірських районах існує загроза сходу селів. Вихід води на заплаву та початкове затоплення сільськогосподарських угідь Сторожинецького, Путильського, Вижницького та Глибоцького районів", - йдеться у повідомленні. 

Ситуацію моніторять цілодобово в оперативному штабі. Поліцейські охороняють будинки людей, щоб уникнути мародерства.

«Організовуємо місця для ночівлі та харчування. Станом на зараз — ситуація контрольована. Завтра зранку до регіону прибудуть додаткові сили поліції, рятувальників і гвардійців», — додав глава МВС.

Водночас, ДСНС області оприлюднила відео із підтопленою вулицею Івано-Франківська.

Мер міста заявив про штормове попередження і закликав містян не виходити на вулицю.

Раніше повідомлялось, що поблизу села Банилів Вижницького району Чернівецької області річка Черемош прорвала дамбу. Вода може затопити два населених пункти.

Джерело: https://hromadske.ua/

1