У Чернівецькій області відновлюють покинуту туристичну базу

У Чернівецькій області відновлюють покинуту туристичну базу

13.12.2018, 11:57

 

 

 

 

 

 

 

На Буковині проводять реконструкцію покинутої туристичної бази “Перлина гір”. Реконструкцію планують закінчити наступного року.

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької облдержадміністрації.

Завдяки такому інструменту як державний фонд регіонального розвитку розбудова мультифункціональної бази «Перлина гір» стала реальністю. В 2016 році обласна державна адміністрація підготувала проект і подала його в Київ на фінансування із державного фонду регіонального розвитку. Проект був погоджений. Загальна кошторисна вартість  в  цінах 2016 року – 29953,810 тис. грн. У 2017 році розпочалися роботи. Термін реалізації проекту – три роки. Відтак, у 2019 році планується завершення будівництва.

“За останні роки ми здійснили реконструкції в багатьох освітніх, медичних і культурних установах, проте саме реконструкція туристичної мультифункціональної бази “Перлина гір” в селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району є об’єктом розвитку”, – сказав заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Богатирець.

База розташована неподалік від гірськолижного курорту “Мигово” і біля дороги, яка веде до міжнародного пункту пропуску “Красноїльськ“. Вдале розташування допоможе у подальшому розвитку туристичного об’єкта, зазначають в ОДА.

За останні два роки на базі уже побудували велику їдальню, здійснили прибудову скалодрому і сучасного спортзалу, підсилили перекриття між поверхами, зробили внутрішні оздоблювані роботи, влаштували нову систему опалення тощо.

Для завершення реконструкції об’єкту треба ще багато зусиль підрядної організації (ТОВ «Будторгінвест») і допомоги з державного та місцевого бюджету. На території закладу планується побудувати велодоріжки, футбольний та волейбольний майданчики, окремо буде місце для розташування наметового містечка та багато іншого.
 
Варто зазначити, що «Перлина гір» буде доступною для людей з обмеженими фізичними можливостями.
1


КОМЕНТАРІ (1)

Все було б прекрасно, якби депутати Чернівецької облради не поцупили землю Банилова-Підгірного. За допомогою юристів Головного управління юстиції під проводом юридичного управління облради вони провели незаконну реєстрацію 2х га під "Перлиною гір" на неіснуючу в природі і у законодавчому полі територіальну громаду області, замість того, щоб зареєструвати власником земельної ділянки територіальну громаду нашого села. Куди дивиться прокуратура? 

avatar

Банилів-Підгірний

13 грудня 2018 18:35