У Чернівецькій області судитимуть митника, якого упіймали на хабарі

У Чернівецькій області судитимуть митника, якого упіймали на хабарі

01.06.2020, 17:19

Прокуратурою Чернівецької області скеровано до суду обвинувальний акт відносно державного інспектора митного поста «Кельменці» Чернівецької митниці ДФС, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду) та ч. 3 ст. 368 КК України (ті самі дії, вчинені повторно).

Так, упродовж вересня-грудня 2019 року державний інспектор митниці, використовуючи своє службове становище, одержав від громадянина неправомірну вигоду на загальну суму 3600 гривень за безперешкодний пропуск на територію України товару в кількості, яка перевищує межі допустимих митним законодавством норм для ввезення на територію України, а також товару, ввезення якого на територію України  заборонено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області.

Покарання за злочин, що інкримінується митнику, передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Пресслужба прокуратури Чернівецької області

1