У Чернівецькій області співробітники СБУ викрили директора технікуму, який вимагав хабара

У Чернівецькій області співробітники СБУ викрили директора технікуму, який вимагав хабара

11.12.2014, 19:12

У Чернівецькій області СБУ викрила протиправну діяльність директора Кіцманського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету, який вимагав та отримав незаконну матеріальну вигоду.

Керівник навчального закладу наказав підлеглим - завідуючим відділень – зібрати із студентів гроші за пропущені ними заняття під загрозою не допускати їх до здачі іспитів. «Тариф» становив 10 гривень за один пропуск студентом-прогульником. Гроші директор технікуму наказав залишити в своїй приймальні.

За матеріалами СБУ слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області розпочато кримінальне провадження. Директору технікуму оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданих йому повноважень в інтересах третьої особи) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років.

Наразі вживаються заходи щодо відсторонення керівника закладу від займаної посади.

 Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

1