У Чернівецькій області можуть незабаром переглянути кількість районів, - джерело

У Чернівецькій області можуть незабаром переглянути кількість районів, - джерело

14.11.2018, 11:51

Область, в якій вперше зменшать кількість районів внаслідок децентралізації, очолює єдиний представник «Народного фронту» на посаді голови ОДА, - пише www.buknews.com.ua.

Про це повідомив народний депутат України Микола Федорук, голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. 

- У парламенті вже зареєстровано законопроект, який стосується Полтавської області, документ обговорено з керівництвом регіону – обласними адміністрацією і радою, яким передбачено скорочення кількості районів в цій області. Замість понад двадцяти нинішніх районів на Полтавщині залишиться тільки п’ять. Позаяк у Комітеті я відповідаю саме за цей напрямок, можу доповісти, що подібні законопроекти готуються щодо Хмельницької, Волинської, Миколаївської областей. Проте першою, як я вже сказав, буде Полтавська область, яку очолює Валерій Головко. Це єдиний, останній представник «Народного фронту» на посаді голови обласної державної адміністрації. Поки готується загальний законопроект про адміністративно-територіальний устрій, який передбачатиме внесення відповідних змін до Конституції України, Комітет рекомендував ухвалювати окремі закони щодо кількості районів у кожній окремій області. Тим часом буде завершено розробку закону про основи  адміністративно-територіального устрою України, який заплановано розглянути вже до кінця поточної сесії у січні 2019 року, - розповів Микола Федорук

1