У Чернівецькій області більшість дільничних комісій працюватимуть на виборах у мінімальному складі

У Чернівецькій області більшість дільничних комісій працюватимуть на виборах у мінімальному складі

17.07.2019, 16:42

На Буковині більшість виборчих дільниць працюватимуть на позачергових парламентських виборах у мінімальному складі. 

Про це сьогодні розповіли на пресконференції, яку провів Комітет виборців України. 

Експерти КВУ проаналізували надані окружними комісіями дані, та виявили, що найскладніша ситуація - на дільницях 201 виборчого округу. Лише 12 суб’єктів подали заяву на членство у комісії, при тому, що мінімальний склад включає 14 осіб. 

Найбільшу кількість кадрів на виборчі дільниці подали 4 партії, яким соціологи прогнозують подання бар’єру. Сюди ввійшли "Слуга народу""Батьківщина""Опозиційний блок – За життя" та "Європейська солідарність". Аналіз також показує, що партії по-різному користалися своїм правом взяти участь у формуванні персонального складу комісії.

За словами заступника голови обласної організації "Комітет виборців"Ігоря Баб’юка, на виборчих округах часто відбуваються фальсифікації. 

"Найбільш поширеним правопорушенням є використання членами комісії методу "чергового паспорту", у селах це дуже поширена практика. Він полягає в тому, що у визначеного спостерігача чи члена комісії наявний додатковий паспорт, який надається тим, хто забув документ. Це є кримінальним порушенням", - розповідає Ігор Баб’юк.

Джерело:  molbuk.ua

1