У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

30.12.2016, 20:03
Кількість злочинів в області, особливо тяжких, постійно більшає

На жаль, щороку доводиться констатувати, що кількість злочинів в області, особливо тяжких, постійно більшає. Можна це пов’язувати з військовими діями на Донбасі, активізацією криміналітету тощо. Але виникають досить обґрунтовані підозри щодо вітчизняної правоохоронної системи загалом. Відбулася так звана переатестація колишньої міліції, почала роботу патрульна поліція, але особливого ефекту від цього не спостерігається. Окрім тяжких злочинів, важливою є боротьба з хабарництвом і корупцією. Тут справді особливо немає чим пишатися. Сподіваємося, що наступний рік буде більш спокійним у цьому плані.

Матері вбили власних дітей

Трагічні випадки трапилися 1 січня у Кельменецькому та Герцаївському районі

До Кельменецького відділу поліції від чергового лікаря районної лікарні надійшло повідомлення, що із колото-різаними ранами черевної порожнини шпіталізовано мешканку села Іванівці та двох її дітей.

З’ясували, що 29-річна жінка має психічне захворювання. Під час загострення хвороби буковинка кухонним ножем у власному будинку завдала декількох поранень 5-річній доньці, одинадцятимісячному синові та собі. На жаль, від отриманих тілесних ушкоджень хлопчик помер.

А у селі Остриця молода мама свою дев’ятимісячну дитину втопила у відрі з водою. З’ясувалося, що 24-річна жінка під час скоєння злочину була у стані алкогольного сп’яніння. Свої дії жінка пояснила правоохоронцям тим, що нібито свекруха постійно звинувачувала, у тому, що дитина не від її сина, тож вона не витерпіла знущань і вирішила позбутися доньки.

Спортсмен убив чоловіка

У Чернівцях біля нічного клубу до смерті забили чоловіка

В одному з нічних клубів Чернівців відпочивало чимало людей. Як це часто буває, словесний конфлікт переріс в агресивну суперечку.

За попередніми даними, конфлікт між чоловіками почався у клубі. Згодом охорона вивела їх надвір, де чоловіки продовжували з’ясовувати стосунки. Нападник завдав два удари, загиблий впав і отримав важкі травми. Його доправили у лікарню, через день чоловік помер.

Загиблий - 1974 року народження. У клубі він відзначав у компанії зустріч випускників.

Нападник – професійний спортсмен, боксер, уже був засуджений за заподіяння тілесних ушкоджень.

 

У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

 

Убив двох і підпалив хату

Щоб замести сліди, убивця підпалив диван

Під час локалізації пожежі всередині квартири було виявлено тіла двох чоловіків. Після огляду з’ясувалося, що померли вони не від диму та вогню – їх вбили.

Згодом вдалося встановити особи загиблих – старшим був господар помешкання, 60-річний чернівчанин. Інший – його 49-річний товариш.

Щодо загиблих, то вони ніде не працювали. В оселі господаря часто збиралися різні люди, там розпивали алкоголь, ночували. Того вечора події розгорталися за старим сценарієм.

До оселі вбитого прийшов його знайомий з товаришем (хлопцям 31 та 25 років відповідно). Як годиться, вони добряче випили (у крові загиблих виявлено 3,2 проміле алкоголю). Потім пиятика переросла у сварку та вбивство.

Чоловік помер на місці

У Чернівцях на вулиці Героїв Майдану водій на «Мерседесі» збив працівника «Альтфатера», який завантажував сміття

Співробітника комунального підприємства «Альтфатер» збив престижний легковик «Мерседес». Внаслідок удару чоловік загинув на місці події. Через сильний удар автівку відкинуло в електроопору, через що частина вулиці залишилася без освітлення.

Згодом у поліції розповіли подробиці цієї аварії. Там кажуть, що водій був п’яний і летів від Соборної площі в напрямку проспекту Незалежності.

Зрештою, суд присудив йому лише два з половиною роки умовно та позбавив на три роки прав керування транспортним засобом.

 

У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

 Затримали групу рекетирів

Вони вимагали у боржника 30 тисяч гривень, хоча він завинив лише дві

Упродовж трьох місяців п’ятеро буковинців періодично погрожували та били «боржника», вимагаючи 30 тисяч гривень, хоча свого часу він заборгував їм лише дві тисячі гривень.

Частину суми молодий чоловік перерахував на банківську картку одного із зловмисників, якого правоохоронці затримали під час зняття готівки з банкомата. Згодом було затримано й інших учасників злочинної групи.

Убив родича і прикопав на городі

Раніше судимий буковинець позбавив життя свого односельчанина, закопав на власному городі, а сам повісився

Страшний злочин сколихнув село Білоусівку Сокирянського району. На подвір’ї одного з місцевих мешканців правоохоронці знайшли тіло 29-річного хлопця, який за сім днів до того зник.

Минуло чимало часу від зникнення хлопця, але як розповіли місцеві мешканці, востаннє його бачили на території господарства 47-річного чоловіка.

Під час перевірки отриманої інформації працівники Сокирянського відділення поліції на присадибній ділянці чоловіка виявили прикопане у землі тіло з тілесними ушкодженнями в ділянці голови.

Але покарати за вбивство рецидивіста, який позбавив життя свого односельця, не вдасться. Адже підозрюваний у цьому злочині втік з місця проживання, а згодом наклав на себе руки – повісився. 10 червня його тіло знайшли у лісосмузі неподалік села Коболчин Сокирянського району.

 

У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

 

Напали на директора ринку і забрали 50 тисяч

Коли той обідньої пори приїхав додому, його в будинку вже чекали кілька грабіжників, які не могли відчинити сейф

Нападники побили та пограбували директора одного з продуктових ринків області. Йдеться про директора ринку «Центральний», що на вулиці Героїв Майдану обласного центру. Його ще в народі називають «Червоноармійський».

Того дня директор ринку приїхав в обід додому (його будинок у Кіцманському районі), щоб перекусити. Там на чоловіка вже чекали непрохані гості, обличчя яких прикривали балаклави. Між нападниками та власником оселі відбулася бійка, але один із грабіжників приставив потерпілому зброю до скроні та пригрозив застрелити, якщо той не відімкне сейф і не віддасть усе цінне.

Хлопець загинув під час затримання поліцією

Чотирьох патрульних, які переслідували мотоцикліста і причетні до ДТП, відсторонено від несення служби

Екіпаж патрульної поліції помітив мотоцикл без державних реєстраційних знаків на вулиці Садовій і розпочав переслідування правопорушників.

Через високу швидкість мотоцикла поліцейські втратили його з поля зору.  За допомогою радіозв’язку оголосили орієнтування для встановлення можливого перебування мотоцикліста-правопорушника. Інший екіпаж, що рухався по вул. Фастівській, відгукнувся на орієнтування. Аби зупинити водія мотоцикла, патрульні перегородили дорогу.

За версією поліції, хлопець намагався обминути авто, але не впорався з керуванням і врізався в електроопору.

 У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

 Сільського голову за хабар засудили на вісім років

Йдеться про колишнього керівника Кам’янської сільської ради Сторожинецького району, який отримав 130 тисяч доларів хабара

Понад три роки тривав розгляд справи щодо отримання сільським головою рекордного не лише для області, але й для України хабара – 130 тисяч доларів. Йдеться про Кам’янську сільську раду Сторожинецького району та його голову Василя Гідору.

Цю суму сільський голова вимагав за надання в оренду на 49 років місцевого ставу. Щоправда, сам фігурант справи усі звинувачення відкидає.

Щодо самого обвинуваченого, то він відкидає усі звинувачення. Каже, мовляв, хотів лише продати свою земельну ділянку, а ставок справді віддати в оренду, але буцімто в рамках закону.

Вбивство через припарковане авто

У Чернівцях до смерті забили чоловіка, який зробив зауваження про неправильно припарковане авто, яке заважало руху

Між 49-річним чернівчанином та 40-річним водієм виникла суперечка. Загиблий вважав, що підозрюваний неправильно припаркував свій автомобіль, а також був за кермом напідпитку. Спочатку виникла суперечка, яка переросла у бійку. Як кажуть свідки події, підозрюваний бив свою жертву руками та ногами і завдавав ударів у всі частини тіла. Через ці травми чоловік помер на місці.

Бандити пограбували чоловіка

Заблокували його автомобіль, розбили вікна, застосували газ та забрали 100 тисяч доларів

Того дня мешканець села Новий Киселів, що поблизу обласного центру, власною автівкою повертався додому. Коли він звернув із головної траси Чернівці – Мамаївці на свою вулицю, його чекав неприємний «сюрприз».

Назустріч йому вилетіла автівка з іноземними номерами. Кажуть, на польській реєстрації. Врізається у його автомобіль спереду. І одразу ззаду інший автомобіль блокує його рух, щоб той не зміг втекти. З автомобілів вибігли люди у масках, розбили скло та щось забрали. У селі подейкують, що у чоловіка відібрали сто тисяч доларів. А сам він займався обміном валюти.

Як вдалося «Погляду» з’ясувати з власних джерел, діяли нападники надзвичайно злагоджено та вправно. Для пограбування було обрано глуху вулицю, тому бандити фактично не боялися зайвих свідків. Можливо, це були чоловіки, які мають якийсь досвід бойових дій, спецпризначенці чи колишні правоохоронці.

 

У Чернівецькій області більшає розбоїв та вбивств

 Катували пенсіонерів, поки не знайшли гроші

Нелюди напали на подружжя літніх людей у селі Клішківці, несамовито гамселили палицями та вимагали віддати гроші

Жертвами банди стало подружжя літніх людей у селі Клішківці Хотинського району.

До помешкання подружжя двоє нападників проникли пізно вночі, через незачинені двері. Бо подружжя двері на ніч не замикало. На обличчях зловмисників були балаклави. Нападники завдали численних ударів дерев’яною палицею по голові та тулубу 75-річному чоловіку та його 70-річній дружині. Забравши 15 тисяч гривень, два золотих ланцюжки та пару сережок, нелюди втекли з місця події. Згодом чоловік від отриманих травм помер.

На хабарі затримали переатестованого полковника

Поліцейський очолював обласне управління внутрішньої безпеки і сам би мав стежити за чистотою поліцейських лав

За підозрою в отриманні та вимаганні хабара затримали начальника управління внутрішньої безпеки в Чернівецькій області Головного управління Нацполіції краю та його заступника.

Затримали їх під час спроби підкупу військового прокурора Чернівецького гарнізону. До цього також був причетний адвокат.

Відтак начальника управління внутрішньої безпеки та його заступника затримали під час передачі 5 тисяч доларів військовому прокурору.

Щодо решти суми – 6 тисяч доларів, то її вони планувати поділити між собою, а адвокату за посередництво мала перепасти тисяча «зелених».

ДЖЕРЕЛО: https://pogliad.ua

1