У Чернівецькій області безпідставно зняли з реєстрації кандидатів у депутати ОТГ від «Батьківщини»

У Чернівецькій області безпідставно зняли з реєстрації кандидатів у депутати ОТГ від «Батьківщини»

18.04.2018, 18:06

Учора Вінницький окружний адміністративний суд зняв з реєстрації кандидатів у депутати Заставнівської міської ради від «Батьківщини». Як повідомляє прес-служба Чернівецької облпарторганізації ВО «Батьківщина», таке рішення ухвалили після розгляду апеляційної скарги кандидата на посаду Заставнівського міського голови (і чинного нині міського голови) Василя Радиша. Також суд зняв з реєстрації весь список кандидатів від партії «Справедливість».

Позивач вимагав скасувати постанову виборчкому про реєстрацію кандидатів у депутатів від «Батьківщини» Юлії Дупешко-Джус та Василя Джуса, мотивуючи це начебто перебуванням їх у лавах іншої партії. Він посилався на інформацію органів юстиції Чернівецької області. Інших аргументів для зняття представників «Батьківщини» з виборів до ОТГ, які відбудуться 29 квітня, у позивача не було.

Чернівецький окружний адміністративний суд раніше відмовив позивачу у задоволенні його вимог. Адже зазначені кандидати є членами тільки ВО «Батьківщина» (з 2007 та 2013 року відповідно),  також є депутатами Заставнівської міської ради і  не порушували жодного пункту з переліку, зазначеним у статті 47 Закону України «Про місцеві вибори», згідно з яким комісія може скасувати рішення про реєстрацію кандидата в депутати.

«Закон про вибори усі дії чітко регламентує по датах, і зняття кандидатів з реєстрації вже, згідно з законом, неможливе від минулого тижня, - каже голова Заставнівської райпарторганізації ВО «Батьківщина» Василь Мельник. - Не дивлячись на цю норму закону, суд приймає саме таке рішення про зняття кандидатів з реєстрації, і територіальна виборча комісія вимушена буде його виконувати. Щоправда, невідомо як – адже воно суперечить закону про місцеві вибори. Вже відбулося жеребкування щодо визначення номера в бюлетені, надруковані агітаційні матеріали, замовлені бюлетені… Наразі тривають консультації з ЦВК і юристами».

1