У Чернівецькій області «батьківщинівці» організували пошиття захисних масок

У Чернівецькій області «батьківщинівці» організували пошиття захисних масок

25.03.2020, 18:38

У містечку Заставна на Буковині «батьківщинівці» організували пошиття захисних масок для лікарів та літніх людей району. Як повідомляє прес-служба обласного осередку партії, ініціатором цих дій виступив керівник фракції «Батьківщина» в Заставнівській міськраді Ігор Северин.

Ігор Северин разом з дружиною знають, що в районі бракує масок – насамперед  лікарям і тим, хто доглядає хворих. Та й усім маска не завадить у період карантину, вважає подружжя: вона допоможе менше торкатися руками обличчя, та й стане перешкодою для краплинок слини чи слизу, які розлітаються від людини на відстань більше 1,5 м при чханні чи кашлі. Тож приватні підприємці Северини, окрім ідеї, надали ще й тканину, нитки і резинку для масок, а далі вже долучилися інші активісти: Олександр Дубовиченко знайшов ескізи та виготовив лекала, а також веселі принти для дитячих масочок; Антоніна Дубовиченко, Ольга Шендеровська та Тетяна Хлистун відразу сіли за швейні машинки, згодом користуючись своєю обідньою перервою, хоча б на годинку долучилася продавчиня продуктового магазину Надія Остапченко, Також оригінальним матеріалом допомогла заставнівчанка Анна Селенцова .

Приміщення для волонтерської роботи  надала директорка районного палацу культури, депутатка райради від ВО «Батьківщина» Ольга Цимбалюк.  

«Після пошиття, всі маски були оброблені медичним спиртом та термопраскою, - наголосили волонтери в коментарі сайтові «Заставна сьогодні». - Ніж очікувати кінця світу – краще докласти зусиль і його відвернути. Просимо в Бога здоров’я»

1