У Чернівецькій області банкір украв у клієнтів 75 тисяч гривень

У Чернівецькій області банкір украв у клієнтів 75 тисяч гривень

02.07.2019, 12:24

На Буковині до 3 років обмеження волі засуджено працівника банку  за заволодіння коштами вкладників

Чернівецький апеляційний суд підтримав позицію Чернівецької місцевої прокуратури та визнав винним завідувача сектору роздрібного бізнесу філії одного з банків у систематичному підробленні засобів доступу до банківських рахунків, несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах та заволодінні коштами громадян.

Встановлено, що з листопада 2016 по жовтень 2017 року підсудний, маючи повний доступ до інформації по рахунках вкладників банку і самих рахунків,  шляхом неодноразової підробки документів і підписів вкладників, заволодів грошима громадян на загальну суму понад 75 тис. грн.

За скоєне суд першої інстанції засудив чоловіка до 3 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади в банківській сфері строком на 3 роки. 

На підстав ст.75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на три роки.

З вказаним рішенням прокуратура не погодилась та оскаржила його в апеляційному порядку. 

Чернівецький апеляційний суд погодився з доводами прокурора-процесуального керівника, скасував рішення суду першої інстанції та постановив новий вирок, яким правопорушника засуджено до 3 років обмеження волі, з позбавленням права обіймати певні посади в банківській сфері строком на 3 роки.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

1