У Чернівецькій єпархії МП є багато приходів, де Кирила під час Служби не згадують, - священик

У Чернівецькій єпархії МП є багато приходів, де Кирила під час Служби не згадують, - священик

22.05.2015, 21:23

Митрополит Онуфрій з Буковини має розбіжності у поглядах з патріархом Кирилом, тому його не слід вважати проросійськи налаштованим.

Про це в інтерв’ю виданню "Західний кур’єр" розповів Архімандрит ТИХОН.

"Не можна говорити, що владика Онуфрій проросійськи налаштований. Це не правда. В них з патріархом Кирілом також різні погляди. Є певні розбіжності", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Бойченко: Не наш батюшка

На запитання "В чому полягають ці розбіжності? Ви тривалий час служили з Онуфрієм, напевне, знаєте його трішки більше, ніж інші?", він відповів:

"Блаженніший про таке не говорить. Він – це величезна глиба, яку читати і до кінця не прочитати. Але скажу такий факт, коли Киріл приїжджав у Чернівці, то цей візит був на запрошення не Онуфрія, а владики Лонгіна, про якого ви згадували. Візит відбувся ще при Януковичу. Тоді в Чернівецькій області, за сприяння Бойка і Фірташа, звели величний храм".

Поряд з тим, архімандрит Тихон заявив, що на Буковині є багато приходів, де Кирила під час Служби Божої не згадують.

"До речі, в Чернівецькій єпархії є багато приходів, де патріарха Киріла під час Служби Божої не упоминають. Будучи ще митрополитом Чернівецьким, владика Онуфрій, щоб зняти політичне питання, дозволив отцям так чинити", - сказав архімандрит Тихон.

Як відомо, на Буковині найвищий відсоток прихильників Московського патріархату.

molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Яка різниця чи згадують вони Кирила чи ні. НАШІ діти воюють на Донбасі. Наші діти віддають життя та повертаються каліками з фронту. А московські попи навіть зад свій не піднімуть щоб згадати хвилиною мовчання тих хто загинув за Батьківщину. Не держава має забороняти ходити вам до церкви Московського патріархату чи не ходити Ви маєте прийняти рішення свідомо. Якщо ви за незалежну ,самостійну і таку дорогу нам Україну не ходіть туди.

avatar

володимир

22 травня 2015 19:12