У чернівецькій бібліотеці вшанували Героїв Небесної Сотні

У чернівецькій бібліотеці вшанували Героїв Небесної Сотні

13.02.2018, 17:43

Щороку Україна 20 лютого вшановує пам`ять загиблих Небесної Сотні. 13 лютого, о 14 год.30 хв., на абонементі юнацького філіалу обласної універсальної наукової бібліотеки ім.М.Івасюка відбулася інформаційна розмова-перехрестя думок "З перших вуст. Пам`ять про загиблих" (До Дня Небесної Сотні).

Події останніх місяців 2013-го, початку 2014 років перетворилися у справжню національну стихію, в якій передався найтонший подих душі нашого народу. 

Україна… Країна смутку і краси… Це країна, котра найбільше прагнула волі і найменше мала її. Україна – це держава, яка протягом усієї своєї історії боролася: боролася за волю, за щастя, за незалежність.

Фінальним і найбільш драматичним етапом революції гідності стали події у Києві 18-20 лютого, в ході яких загинуло більше сотні кращих наших синів і дочок. Розгони Євромайдану відзначилися брутальним побиттям сотень людей. Поступово ці «штурми та розгони» переросли у велетенські акції супротиву, били дзвони всіх церков, а кожен штурм сприймався в Україні як «боротьба не на життя, а на смерть».

Світлина від BukNews.

Відкрила вечір ведуча Наталя Павлюк, яка продекламувала вірш:

Небесна сотня – безневинна жертва…
Бандитам не сховатись за хрестом
Отим хрестом, де їхня совість мертва
Зрікається і серцем і чолом…
У прощену неділю впала долу,
Простіть нас браття, миленькі, простіть…
За Україну – зранену і голу…
За Вас не впала і за Вас стоїть!

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Студенти ВПХУ № 5 та політехнічного коледжу переглянули відеоролик «Небесна Сотня: хронологія подій і десяток Юних Ангелів» та пом`янули їх хвилиною мовчання.

Перед студентами виступив учасник Чернівецького і Київського майдану та АТО – Микола Федорович Вишневський, який поділився спогадами про Майдан та продекламував власні вірші,присвячені подіям на Сході.

Світлина від BukNews.

Молодий юнак, патріот нашої країни Володимир Вічестий виконав для присутніх дві власні пісні "Молитва за Україну" та "Молитва матері за синів".

Викладач Вищого професійного художнього училища № 5,учасник АТО Павло Васильович Головатий поділився спогадами та подіями, пережитими на Сході.

Завітали до бібліотеки також: учасник АТО, волонтер – Андрій Пуздряк та Анатолій Маркус і Олег Беженар – учасники захисту Донецького аеропорту, які розповіли про все, що відбувається на Сході. Андрієм був пренесений відеоролик, який зняв його побратим, що на власні очі бачив всі події, які відбуваються на Сході та приймав участь.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Зав.відділом Катерина Павлівна Сергійчук провела презентацію виставки-спогад "Героям Небесної Сотні присвячується..", на якій представлені нові книги та періодичні статті про наших захисників, в одному із розділів виставки були представлені матеріали про військових Буковини, які віддали за нас життя.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Нехай кожен з нас торкнеться пам’яттю цього священного вогню-частинки вічного. А світло цієї свічки хай буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті. 

Слава Україні!
Героям Слава!

1


КОМЕНТАРІ (1)

хе-хе.особливо той х-н з бородою.2 на2 з

avatar

кее56

13 лютого 2018 18:20