У Бойка проситимуть Клічука не брати з обласних лікарень 3 млн грн

У Бойка проситимуть Клічука не брати з обласних лікарень 3 млн грн

16.11.2021, 17:10

Чернівецькі обласні медзаклади можуть звільнити від сплати земельного податку. Ці гроші мали надходити в бюджет Чернівецької громади.

Про це йдеться у проєкті звернення сайті облради.

Звернення подала депутатка обласної ради Анжела Левицька, вона є керівницею психіатричної лікарні. У ньому йдеться, що грошей, які національна служба здоров'я платить лікарням, не вистачає на покриття потреб. Відтак звільнення від сплати податку буде "підтримкою закладам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнтів і колектив обласної психлікарні влада області і Чернівців кинула напризволяще

На території Чернівців розташовані майже 20 обласних медзакладів. Вони або їх орендарі сплатили понад 3 мільйони гривень земельного податку за 2021 рік. Ці дані Суспільному надав керівник відділу комунальної власності Ярослав Бартош.

Найбільше за землю сплачує психіатрична лікарня — 702 тисячі гривень та обласна клінічна лікарня — 535 тисяч гривень. Центр швидкої медичної допомоги — 341 тисячу гривень. Найменше сплачує обласний ендокринологічний центр — 12 тисяч гривень.

Згідно з даними облради, наразі медзаклади боргують понад 700 тисяч гривень земельного податку.

Цей проєкт звернення мають розглянути на сесії обласної ради. Якщо депутати його підтримують — міська рада Чернівців може голосувати за це питання.

Джерело: https://suspilne.media/180863-u-cernivcah-oblasni-likarni-hocut-zvilniti-vid-plati-za-zemlu-tak-mozut-zekonomiti-3-mln-grn/

1