У бібліотеці провели вечір-реквієм 'Назавжди у наших серцях'

У бібліотеці провели вечір-реквієм "Назавжди у наших серцях"

23.02.2017, 21:22

Вечір-реквієм "Назавжди у наших серцях"

Подіям лютого 2014 року на головному Майдані Україні та героям Небесної Сотні було присвячено вечір-реквієм "Назавжди у наших серцях..", який відбувся в абонеметському відділі юнацького філіалу обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка, що на вул. Головній, 128.    

Відкрила вечір бібліотекар абонементу Наталія Павлюк віршем М. Скочиліс "Їм би не бачити війни", присвячений захисникам на Сході. Учасники заходу – старшокласники ЗОШ №20 та ЗОШ №24 вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні, які віддали життя за перемогу добра над злом, правди – над кривдою, за краще майбутнє для своєї країни. Присутні також переглянули відеоролик "Реквієм Небесній Сотні".

Своїми спогадами поділився учасник Луганського Майдану та АТО – Олексій Петрович Гладков. Студент 2-го курсу кооперативного економіко- правового коледжу продекламував вірш "Тривав пекельний бій" М. Вишневського. На зустрічі був присутній і їх автор – радник міського голови з питань АТО, учасник АТО - Микола Федорович Вишневський. Він розповів старшокласникам про Чернівецький та Київський Майдани, учасником яких був. Крім того, він подарував бібліотеці книгу-спомин "Служба спеціального призначення" - першу книгу в Україні, присвячену подіям на Сході.

Учні познайомилися з іще одним учасником АТО - Андрієм Васильовичем Пуздряком та волонтером Євгенією-Надією Василівною Ващук. Для них та їхніх бойових побратимів учениці ЗОШ № 20 Наталія Пасічняк та Тетяна Пешко продекламували вірш-подяку «Спасибі, Вам…».

У бібліотеці було також розгорнуто книжкову виставку - спомин "Небесна Сотня".

1