У 423 чернівецьких ліфтах вийшов термін експлуатації

У 423 чернівецьких ліфтах вийшов термін експлуатації

14.01.2019, 18:25

В 423 ліфтах вийшов термін експлуатації за 25 років, знос та старіння деталей, немає коштів для проведення робіт з модернізації, поточного а особливо капітального ремонту, про диспетчеризацію взагалі мова не йде, контроль за виконанням ремонтів чи робіт практично неможливий, отож звідси і можна зробити висновок про безпечність ліфтів в 2019 році.

Про це повідомляє Центр реформ та розвитку - Чернівці. 

В квартплатній платіжці витрати на обслуговування ліфту складають не менше половини, а буває і більше із загальної суми оплати, яка ділиться на дві статті: технічне обслуговування та електроенергія. Поточний та капітальний ремонт ліфтів не входить в тариф квартплати.

За рішенням виконавчого комітету Чернівецької міської ради в 2018 році встановлено вартість технічного обслуговування одного базового ліфта для КП «Чернівціміськліфт» у розмірі 1 523,34 гривень на місяць.

Тобто на сьогодні вартість технічного обслуговування росте, вона і є показником безпеки, хоча по факту платимо не за фактичне користування ліфтом, а за підтримку його робочого стану.

Капітальний ремонт ліфтів виконується в рамках програми “Комфортне місто” та фінансується з міського бюджету. Замовником робіт виступає управління ЖКГ. 2019 року на капітальний ремонт (заміну) ліфтів закладено 21154589,00 грн., це без коштів на експертне, технічне обстеження ліфтів, капітальний ремонт системи диспетчеризації. Судячи про те, що в 2018 році виділено під 800 тис. грн., то в 2019 можна очікувати до 1,5 млн. грн. максимум.

 

У Чернівцях новим керівником комунального підприємства "Чернівціміськліфт" може стати приватний підприємець Віталій Гемблюк.

Про це свідчить електронна декларація Гемблюка, яку він сьогодні подав на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції як кандидат на вказану посаду, пише molbuk.ua

Він задекларував вісім земельних ділянок на території Чернівецької області, квартиру, два автомобілі, які перебувають у власності сім’ї декларанта.

Хто може стати новим керівником «Чернівціміськліфту»: з’явився претендент

Дружина Віталія Гемблюка володіє трьома приватними підприємствами – ТзОВ "Гірський перевал", малим підприємством "Краяни" та виробничо-комерційною фірмою "Валентина".

Згідно з даними офіційного сайту Центральної виборчої комісії, Віталій Гемблюк балотувався у депутати Чернівецької міськради від партії "Батьківщина" на 37-му виборчому окрузі Чернівців (район бульвару Героїв Крут).

Як відомо, попередній керівник комунального підприємства "Чернівціліфт" Ілля Кінащук у 2018 році звільнився з посади.

1