Тиражована скульптура Горького, яка не має художньої цінності, розвалився на три частини  під час демонтажу у Садгорі

Тиражована скульптура Горького, яка не має художньої цінності, розвалився на три частини під час демонтажу у Садгорі

11.12.2018, 15:22
У Чернівцях нещодавно демонтували пам'ятник радянському письменнику Максиму Горькому. Відповідне рішення міська рада ухвалила ще 2016 року, однак у відділі охорони культурної спадщини не могли вирішити, куди подіти монумент. Очільниця відділу Олена Пушкова у ефірі програми «Без емоцій» на телеканалі «Чернівецький промінь» розповіла, що трапилося з монументом.
 
За її словами, пам’ятник розбили на три частини. Нині голова, тулуб і ноги Горького розташовані на території одного із чернівецьких комунальних підприємств.  
 
– Це тиражована скульптура, яка не має художньої цінності, таких було багато. Виготовлений пам’ятник із нетривкого матеріалу, він просто розвалився, шкода, що так сталося, – зазначила Олена Пушкова.  
 

Вона також розповіла, що категорично проти вандалізму і того, щоб такі пам’ятки зникали. 

– Була така цікава ідея, аби створити парк радянського періоду, на території кладовища можна було знайти відповідну місцину, куди звозити подібні монументи, – розповіла посадовиця.  

http://promin.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Це просто розбив Сірман щоб бали собі нарахувати . Шкода що пам’ятній не міг дати йому в піку ...але нічого Бог палкою не бье

avatar

Сатана

11 грудня 2018 15:45

Це просто розбив Сірман щоб бали собі нарахувати . Шкода що пам’ятній не міг дати йому в піку ...але нічого Бог палкою не бье

avatar

Сатана

11 грудня 2018 15:45

Сірман на своїй сторінці у ФБ вихвалявся, що власноруч розбив комуняцкого письменника. Але потім злякався і пост бігом прибрав. Тепер треба заявити, що розбитий Сірманом пам"ятник ніякої цінності не становив, щоб вигородити бідолаху. 

avatar

Гірко і смішно

11 грудня 2018 16:27

З вуйка Лєніна, що був колись на  центральній площі зробили Венеру Вилоську, відрізавши голову та руки з ногами, та здали їх на металолом.

avatar

вуйко

12 грудня 2018 07:17