Тимошенко у Чернівцях закликала вчитись у буковинців, які були сильною нацією ще 100 років тому під час Буковинського віче

Тимошенко у Чернівцях закликала вчитись у буковинців, які були сильною нацією ще 100 років тому під час Буковинського віче

03.11.2018, 12:47

Голова Партії ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко привітала українців, зокрема буковинців, із 100-річчям Буковинського віче і проголошенням возз’єднання Північної Буковини із ЗУНР та подальшою Злукою із «Великою Україною», та закликала пам’ятати цей історичний день для наслідування сьогодні.

«Хочу привітати всю Україну і, зокрема буковинців, із 100-річчям Буковинського віче. Це історичний день, тому що 100 років тому буковинські українці на Віче чітко і патріотично сказали, що вони – частина України, і стали цілісною основою України», – сказала Юлія Тимошенко під час прес-конференції у м. Чернівці, де вона сьогодні перебуває із робочим візитом.

Політик нагадала, що в той час народжувалась незалежна, соборна і єдина Україна, і за масштабом ця подія стоїть на рівні із проголошенням Четвертого Універсалу Української Центральної ради, проголошенням ЗУНР, та Актом Злуки УНР і ЗУНР. Парламентарій закликала усвідомити те, якою мірою «була сильною українська нація», коли за умов відсутності державності і країни «в надрах української нації було все організовано, щоб проголосити українську незалежність і об’єднатись».

«Тоді люди показали, якою мірою вони можуть бути сильними і організованими. Нам потрібно вчитись у нашої нації, яка була сильною ще 100 років тому під час Буковинського віче», – наголосила вона.

Саме тому, на переконання Голови Партії ВО «Батьківщина», слід у новій Конституції України «надати більше можливостей українському суспільству без будь-якого корумпованого продажного політичного посередництва висловлювати свої думки, прагнення і рішення».

«Саме тому в новій Конституції приділяється велика увага Віче, Референдуму за народною ініціативою, який можна провести без будь-яких перешкод з боку будь-якої гілки влади», – акцентувала парламентарій.

Юлія Тимошенко повідомила, що сьогодні слід усвідомити, що не варто чекати допомоги у світі, а слід «покластись на власні сили в розбудові держави, на наш інтелектуальний ресор, щоб побудувати правильний курс руху, тому числі економічний».

1