Тимошенко та Яценюк об’єдналися. Штаб очолив Турчинов. Список мажоритарників буде от-от

Тимошенко та Яценюк об’єдналися. Штаб очолив Турчинов. Список мажоритарників буде от-от

23.04.2012, 19:30

Партії ВО «Батьківщина» та «Фронт змін» підписали Декларацію єдності для перемоги на парламентських виборах 2012 року.

Про це на прес-конференції оголосив перший заступник голови ВО «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Декларація особисто підписана Юлією Тимошенко та Арсенієм Яценюком.

«Наші політичні сили сформують спільний список на виборах та узгодять своїх кандидатів у мажоритарних округах", - заявив О.Турчинов, повідомляє "Українська правда".

«Наше об’єднання має стратегічний характер – після парламентських виборів ми продовжимо спільно працювати і забезпечимо перемогу демократичних сил на виборах Президента України», - сказано у декларації.

«Жоден політик і жодна політична сила не побудують нової країни без підтримки людей. І саме тому ми закликаємо і просимо громадян України підтримати наше єднання і нашу боротьбу», - сказав О.Турчинов.

Яценюк вважає об`єднання опозиції історичним моментом. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференцій лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що «з сьогоднішнього дня Олександр Турчинов є головою центрального виборчого штабу об’єднаної опозиції на базі політичної партії «Батьківщина».

А.Яценюк зазначив, що цей штаб працюватиме над тим, щоб у новообраній Верховній Раді України об’єднана опозиція могла сформувати більшість.

«Я дійсно вважаю це історичним моментом того, що ми переступили через особисте і почали думати про державне, суспільне, громадське. І не тільки почали думати, але й зробимо все, що очікують від нас українці, що очікує від нас Україна», - наголосив А.Яценюк.

Об’єднана опозиція вже завершує узгодження кандидатів у народні депутати у мажоритарних округах. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час прес-конференції повідомив перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

За його словами, водночас розподіл мажоритарних округів матиме логічне завершення лише тоді, коли Центральна виборча комісія поставить крапку у цьому питанні й оголосить «реальну картину округів».

«Ми практично завершили узгодження кандидатів по мажоритарних округах… Попередньо, у нас є серйозні узгодження», - сказав О.Турчинов.

Водночас він висловив переконання, що в разі долучення до об’єднаної опозиції інших політичних сил не буде якихось ускладнень з узгодженням кандидатів-мажоритарників.

«Цей процес узгодження ми пройдемо, і не буде ніяких перепон», - запевнив він.

О.Турчинов додав, що об’єднана опозиція також готує спільний партійний список і формуватиме єдиний центральний штаб, а також спільні штаби у регіонах.

«Але ми хочемо створити не тільки об’єднання всіх опозиційних партій, а й створити потужний фронт громадських організацій, і це буде відбуватися на базі громадського об’єднання «Фронт Змін», - сказав О.Турчинов.