«Тушки», які, прикриваються опозиційними брендами, не мають нічого спільного з опозицією, - ЗАЯВА

«Тушки», які, прикриваються опозиційними брендами, не мають нічого спільного з опозицією, - ЗАЯВА

27.06.2012, 22:55

У Чернівцях влада продовжує клонувати фальшиві опозиційні обєднання

Заява прес-служби регіонального штабу Обєднаної опозиції

Сьогодні на сесії Чернівецької міськради оголошено про реєстрацію депутатської групи «За Батьківщину». Незважаючи на назву, яка використовується Об’єднаною опозицією, група не має нічого спільного з опозицією. Більше того, ця група є клоном справжнього опозиційного об’єднання, яке подало документи на реєстрацію такої ж групи ще 29 травня цього року.

Керуючись різноманітними юридичними вивертами, міська рада відмовила в реєстрації групи «За Батьківщину», до якої увійшли члени партій «Батьківщина» і «Фронт  змін». Зокрема, міськрада зазначає, що опозиціонери не вказали партійну належність членів групи та депутатів, уповноважених представляти групу – хоча цього й не вимагає ст. 25 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», на яку посилається міськрада.

Яку партійну приналежність вказали керівник псевдоопозиційної групи Володимир Кедь, з ганьбою виключений з лав «Батьківщини», чи член цієї групи Анатолій Чесанов, від якого партія «Батьківщина» так само очистила свої ряди, чи інші – важко сказати. На яких підставах вони використовують зареєстроване найменування «За Батьківщину» - також невідомо, адже вони не представляють політичних сил, які увійшли до Комітету опору диктатурі.

Єдине пояснення таких дій міської ради, захопленої партією влади, - це продовження клонування псевдоопозиційних партій, об’єднань, груп тощо з метою заплутати виборців. Такі спроби вже роблять: у Сокирянському районі, де районне управління юстиції не реєструє районну організацію партії ВО «Батьківщина», в обласній раді, де формальну так звану «фракцію Батьківщина» складають «тушки», виключені з партії, а фракцію «Батьківщина» з членів цієї партії вперто не реєструють, а минулого року на противагу ГО "Спільними зусиллями захистимо Чернівці", яка домагалася проведення референдуму з розпуску міськради, була створена ГО "Спільними зусиллями захистимо чернівчан", яка спрямувала свою діяльність на огульну критику Фронту змін.

Нагадуємо виборцям:

1) в Чернівецькій міській раді від партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» НЕ ІСНУЄ фракції. Фракція, яка формально має таку назву – це фракція «тушок», які завдяки брендові «Батьківщини» і авторитетові Юлії Володимирівни Тимошенко пройшли в раду і зрадили інтереси своїх виборців. Вони всі понад рік тому виключені з лав партії ВО  «Батьківщина».

2) Депутати Кедь, Чесанов, Гаєвська, Громадський, Вікнянський, Ткачук, Іванюк, Червінський  - це «тушки», які, прикриваючись опозиційними брендами, не мають нічого спільного з опозицією. Вони виключені з партії, тобто не мають партійної приналежності, відомостей про яку вимагає міськрада при реєстрації депутатської групи;

3) Зареєстрована в міській раді депутатська група «За Батьківщину» - це клон і фальшивка.

1