ЦВК визнала обраними всіх чотирьох депутатів від Буковини

ЦВК визнала обраними всіх чотирьох депутатів від Буковини

10.11.2014, 21:20

Центральна виборча комісія визнала обраними всіх чотирьох народних депутатів на одномандатних мажоритарних округах Чернівецької області. Зокрема, обраними визнано:

на окрузі №201 Миколу Федорука ("Народнй фронт") (рішення від 06.11.2014)

на окрузі №202 Івана Рибака ("Блок Петра Порошенка") (рішення від 10.11.2014)

на окрузі №203 Гигорія Тіміша ("Блок Петра Порошенка") (рішення від 06.11.2014)

на окрузі №204 Максима Бурбака ("Народнй фронт") (рішення від 07.11.2014)

Народний депутат України Максим Бурбак прокоментував цю новину на своїй сторінці у ФБ

"ЦВК визнала мене народним депутатом. І я хочу щиро подякувати своїм виборцям, що не залишилися осторонь виборчого процесу, проявили свою громадянську активність і бажання бути причетними до свого майбутнього, до майбутнього нашої країни. Адже саме від усіх нас залежить, в якій державі ми будемо жити, як будемо будувати Україну і наше з вами життя.

Результати цих виборів для декого виявились несподіваними, але ми були переконані, що завдяки вашій підтримці, завдяки вашій мудрості та розумінню ми обов’язково переможемо і наша політична сила продовжить розпочаті реформи та шлях України до Європейського Союзу, гідного життя кожного українця.

Я щиро дякую всім тим, хто віддав свій голос за «Народний Фронт», за Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка і за мене, як кандидата у народні депутати. Вибори були не прості, але точно - це справжні демократичні вибори в Україні за останні роки. Результати говорять самі за себе.

Розумію, що замість багатьох слів вдячності краще зроблені конкретні справи для людей. Тому зроблю усе, щоб виправдати довіру своїх земляків.

А ще подякую своїм політичним опонентам. В боротьбі ми загартовуємось, переосмислюємо свої дії і стаємо сильнішими та мудрішими. Або як казав Ніцше: "Те, що нас не вбиває - робить нас сильнішими!"

Я радий, що ми єдині у прагненні позитивних змін в країні і на Буковині зокрема. Тому ще раз хочу подякувати вам усім за непростий для багатьох вибір, за вашу мужність і чесність.

 Слава Україні!"

На фото: Міністр інфраструктури України Максим Бурбак під час чергового візиту до АТО зустрів на одному з блок-постів недалеко від Волновахи наших чернівецьких прикордонників. "Передавали привіт всім землякам. Героям Слава !!!", - написав міністр на своїй сторінці у ФБ.

Верховна Рада восьмого скликання зможе почати роботу навіть у тому разі, якщо Центрвиборчком не зможе 10 листопада встановити результати виборів у кількох одномандатних округах.

Про це "Українській правді" заявив прес-секретар ЦВК Костянтин Хівренко.

За його словами, з низки причин ЦВК не зможе 10 листопада (останній день з 15-денного терміну, який відводиться законом) встановити остаточні результати голосування.

Проте, Верховна Рада зможе розпочати роботу, оскільки уже частина депутатів оголошені обраними, і ще 225 оберуться за пропорційною складовою.

"Це не означає, що Рада не запрацює. Згідно з законом, це має бути конституційна більшість – 300 осіб. 225 зайде за пропорційною складовою і вже 168 депутатів визнано обраними станом на неділю", - заявив прес-секретар.

Він додав, що в понеділок можливе оголошення обраними ще кількох мажоритарників.

Хівренко розповів, що ЦВК чекає уточнені протоколи від кількох ОВК, тому засідання Центрвиборчкому у понеділок "почнеться доволі пізно".

"Цих протоколів декілька: по 16-му та ще кількох округах. Ми їх отримаємо, і після цього ЦВК зможе вийти з оголошенням результатів", - розповів він.
За словами Хівренка, результати у частині одномандатних округів 10 листопада встановити не вдасться.

"Ми змушені констатувати, що по кількох округах, зокрема 63, 38 та інші, є відповідні рішення суду щодо повторного перерахунку голосів. І ЦВК не може їх проігнорувати, тому ми не зможемо вчасно оголосити результати у цих округах", - пояснив він.

"Наприклад, по 63 округу ОВК приступила до перерахунку голосів, але за добу з близько 200 дільниць встигла перерахувати 7. Тож можемо оцінити, як затягнеться цей процес", - додав Хівренко. 

1


КОМЕНТАРІ (3)

це ті самі люди які зі зброєю іздили по дільницям???

avatar

р

10 листопада 2014 19:54

В області було всього 15 чоловік з батальйону Київ-1, які допомагали місцевій міліції. Бо місцева міліція образилася за люстрацію і просто хотіла усунутися від підтримки порядку на виборах.  А чоловіки на фото - це чернівецькі прикордонники. 

avatar

Різні

10 листопада 2014 20:11

допомагали не де небудь а саме в 204 окрузі де один з кандидатів дуже дивно набрав велику кількість голосів!??  не здається дещо дивно???  кого ви дурити, вам самим не гидко???

avatar

до 2

10 листопада 2014 20:28