ЦВК призначила перші місцеві вибори в ОТГ в Чернівецькій області

ЦВК призначила перші місцеві вибори в ОТГ в Чернівецькій області

14.10.2019, 17:21

У ЦВК повідомили, де і коли пройдуть перші місцеві вибори – рішення про це було ухвалене 11 жовтня.

Центральна виборча комісія призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори до 86 об'єднаних територіальних громадах (1 міський, 16 селищних, 69 сільських ОТГ). Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК. «Комісія призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, перші вибори до 86 об'єднаних територіальних громадах (1 міський, 16 селищних, 69 сільських ОТГ)», — йдеться в повідомленні, інформує Ukr.Media.

У ЦВК повідомили, що у Вінницькій області такі вибори пройдуть у 3 об'єднаних територіальних громадах, у Волинській області — в 2 ОТГ, в Дніпропетровській області — у 5 ОТГ, в Донецькій області — у 1 ОТГ, в Житомирській — в ОТГ 1, у Закарпатській області — в 9 ОТГ, в Запорізькій області — у 8 ОТГ, в Івано-Франківській області — у 6 ОТГ, в Київській області — у 2 ОТГ, у Кіровоградській області — у 6 ОТГ, в Луганській області — в 1 ОТГ, у Миколаївській області — у 2 ОТГ, в Одеській області — в 5 ОТГ, в Полтавській області — у 6 ОТГ, в Рівненській області в 9 ОТГ, у Тернопільській області — у 4 ОТГ, в Харківській області — у 4 ОТГ, в Херсонській області — у 2 ОТГ, у Хмельницькій області — у 4 ОТГ, в Чернівецькій області — 1 ОТГ, в Чернігівській області — в 5 ОТГ.

При цьому Комісія оголосила про початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад та відповідних сільських, селищних, міських голів з 2 листопада 2019 року. В цілому, за попередніми підрахунками, у виборах зможуть взяти участь понад 380 тис. осіб.

«Слід також зазначити, що протягом майже чотирьох попередніх років, з 25 жовтня 2015 року по 30 червня 2019 року в Україні були призначені перші місцеві вибори в 896 об'єднаних територіальних громадах. Отже, після проведення виборів 22 грудня 2019 року загальна чисельність усіх разом узятих призначених перших виборів в ОТГ складе 982», — йдеться в повідомленні.

Крім того, розглянувши звернення 17 ОДА щодо прийняття Комісією рішення про призначення додаткових виборів депутатів сільських, селищних рад об'єднаних територіальних громад від територіальних громад, які приєдналися до відповідних ОТГ, Комісія встановила їх відповідність вимогам Конституції України та законам України, а також Порядку призначення додаткових місцевих виборів і призначила на неділю, 22 грудня 2019 року, додаткові вибори депутатів 33 сільських, селищних рад.

Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в 6 сільських і селищних радах, у Волинській області — у 4 сільських та селищних радах, в Дніпропетровській області — у 3 сільських радах, в Донецькій області — у 1 сільській раді, у Закарпатській області — у 1 сільській раді, у Запорізькій області — у 2 сільських радах, в Івано-Франківській області — у 1 сільській раді, в Кіровоградській області — у 1 селищній раді, у Львівській області — у 2 сільських та селищних радах, у Миколаївській області — у 1 сільській раді, в Одеській області — у 2 сільських радах, в Полтавській області — 2 сільських та селищних радах, у Тернопільській області — в 3 сільських та селищних радах, в Херсонській області — у 1 селищній раді, у Хмельницькій області — у 1 сільській раді, в Черкаській області — у 1 сільській раді, в Чернівецькій області — 1 селищній раді.

При цьому Комісія оголосила про початок виборчого процесу зазначених додаткових виборів депутатів сільських та селищних рад з 2 листопада 2019 року. Крім того, Комісія ухвалила постанову «Про забезпечення здійснення повноважень Центральної виборчої комісії на території Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя і в закордонному окрузі», якою визначила членів ЦВК, відповідальних за забезпечення здійснення повноважень Центральної виборчої комісії у відповідних регіонах України та закордонному окрузі.

1