Цьогоріч чернівецькі податківці зібрали більше

Цьогоріч чернівецькі податківці зібрали більше

23.10.2012, 00:28

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях забезпечила до Зведеного бюджету – 710,7 млн. грн.  Проти відповідного періоду минулого року збір платежів до Зведеного бюджету збільшився на 86,2 млн. грн.

До Державного бюджету мобілізовано 323,8 млн. грн. Надходження до Державного бюджету проти відповідного періоду 2011 року збільшилися на 44,2 тис. грн.

Протягом 9-ти місяців  до місцевого бюджету  податківці спрямували 386,9 млн. грн., що на 42,0 млн. грн. більше ніж минулого року.

В зоні особливої уваги чернівецьких податківців операції, які проводять платники податку на додану вартість. Адже адміністрування цього податку тривалий час залишалось у категорії проблемних питань діяльності податкових органів. Наразі, є зручний механізм адміністрування ПДВ, попередження формування фіктивного податкового кредиту – Єдиний реєстр податкових накладних, який передбачає щоденну реакцію на дії підприємств групи ризику. За результатами впровадження сучасних податкових ініціатив, спрямованих на детінізацію економіки, досягнуто певних результатів: з початку року до державного бюджету податковою інспекцією міста забезпечено 218,4 млн. грн. ПДВ, що становить 67,4 відсотки надходжень до державного бюджету та більше, ніж минулоріч на 38,4 млн. грн.

Позитивні тенденції адміністрування податку на додану вартість вплинули і на надходження з податку на прибуток.  За 9-ть місяців цього року надходження податку на прибуток до державного бюджету склали 78,1 млн. грн., що складає 23 відсотки надходжень до державного бюджету.

Збільшення надходжень свідчить про те, що більшість платників податків відповідально ставляться до своїх обов’язків, а податківці їм у цьому добре допомагають.

Платниками лише звуться

На сьогоднішній день в нашому місті зареєстровано 3305 платників податку на прибуток, більшість з яких справно наповнюють бюджет. Але є серед них, так звані «платники», які роками жодної гривні не перераховують до державної скарбниці.

Як відомо, створюють підприємство з метою отримання доходу. Разом з тим, на обліку в податковій інспекції міста перебувають 625 підприємств, які не сплатили до бюджету жодної гривні податку на прибуток. Важко повірити в те, що майже кожне п’яте підприємство – фантом, адже є керівник підприємства, бухгалтер… Зрештою, хтось подає звітність до податкової інспекції. Невже це робиться безкоштовно, чи собі у збиток? Чи не варто таким керівникам подумати про закриття підприємницької діяльності? А можливо, розпочати чесно та добросовісно декларувати свої доходи…

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає усіх платників дотримуватись основних засад податкового законодавства: податки повинні сплачувати усі. А не ховатись на фоні добросовісних платників, при цьому так себе називаючи.

Зараз податкова інспекція посилила контроль за „нульовиками” не тільки з позиції наповнення бюджету, але й заради справедливості по відношенню до тих, хто цей бюджет наповнює.

Так, з початку року, чернівецькі податківці переконали чесно задекларувати свої доходи 244 платники, які до цього декларували нулі.

Сподіваємось, що за підсумками 9-ти місяців, не буде бажаючих приховати реальні доходи, оскільки ще одним із принципів  податкового законодавства є невідворотність відповідальності.

Відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПІ  у м.  Чернівцях

1