Цьогоріч буковинці купили значно менше ялинок, ніж у попередні роки

Цьогоріч буковинці купили значно менше ялинок, ніж у попередні роки

06.01.2012, 17:28

ВОГНІ ОСТАННІХ НОВОРІЧНИХ ЯЛИНОК СПАЛАХНУЛИ У СВЯТВЕЧІР затихли ялинкові базари, бо саме напередодні Різдва одні буковинці завершують починають прикрашати свої оселі ошатними деревцями

Цьогоріч підприємства Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства реалізували населенню понад 8 тисяч 600 новорічних дерев на суму майже 393 тисячі гривень. Це значно менше, аніж в попередні роки.

Вбачаємо в цьому позитивну тенденцію, - коментує головний спеціаліст відділу охорони й захисту лісу Михайло Півторак. - Найперше ми зберегли зелені насадження, заготовляючи ялинки й сосни відповідно до попиту на ринку. До слова, в райцентрах і селах все більше поширюється традиція прикрашати на Новий рік ялинку, яку садять на обійсті, а бо ж вирощують в окремому горщику. Запровадження облікових бирок дало змогу уникнути незаконних вирубок. На шести підприємствах Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства фактів незаконних рубок новорічних ялинок не виявлено.

Напередодні свят було створено 79 рейдових бригад , які інспектували процес заготівель ялин і сосен. В них було задіяно 312 осіб, зокрема 280 представників державної лісової охорони, 19 працівників управління внутрішніх справ 10 екологічних інспекторів, двоє представників засобів масової інформації.

Однак операція «Новорічна ялинка» не обмежується святковими датами . До кінця березня триватимуть обстеження територій , де велася заготівля новорічних ялинок , з метою виявлення ймовірних порушень.

Прес-служба Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

На фото: лісові красуні з Їжівського лісництва ДП «Сторожинецьке ЛГ» - одні з найпопулярніших у нинішньому новорічно-різдвяному сезоні.

Фото Олени ЧАЙКИ