'Ці машини доїдуть усюди', – медик із Чернівців про проект '200 швидких для України

"Ці машини доїдуть усюди", – медик із Чернівців про проект "200 швидких для України

21.08.2019, 16:46

За два етапи Фонд передав обласним лікарням, станціям швидкої допомоги і амбулаторіям сільських громад в 24 регіонах країни 57 автомобілів.

"Ми сьогодні одержали другий автомобіль від Ріната Ахметова, але радість від його отримання така ж щира, як минулого разу, коли нам вручили першу машину. Радіємо, бо потреба в цих швидких дуже велика, і Рінат Леонідович робить по-справжньому велику справу, закуповуючи для всіх областей таку сучасну техніку".

Таку думку висловив директор Чернівецького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв після того, як отримав ключів від нового спецавтомобіля на базі Peugeot Boxer. Вручення відбулося в рамках другого етапу проекту "200 швидких для України", що реалізується за особистим рішенням Ріната Ахметова та повністю фінансується за його кошти.

За два етапи Фонд передав обласним лікарням, станціям швидкої допомоги й амбулаторіям сільських громад у 24 регіонах країни 57 автомобілів. Це машини Peugeot Boxer і Citroen Jumper типу В.

"Наша область обидва рази отримала автомобіль Peugeot. Машина, що передана нам у липні, зараз працює в Хотинському районі. Чудово себе показує, рятує місцевих жителів і туристів, яких у ці дні в нас дуже багато. Автомобіль, який ми отримали щойно, поїде на підстанцію швидкої в селище Берегомет. Дуже складна місцевість, гори. Тут довгий час працював уазик 1998 року випуску, він буквально розвалювався під час руху. З Peugeot таких проблем не буде. Ці машини доїдуть усюди. Але їхня цінність не лише в прохідності. Вони на додачу ще й дуже добре обладнані. Ще раз хочу подякувати Фонду Ріната Ахметова за проект із передачу машин швидкої допомоги, – сказав Володимир Єленєв.

До кінця року проект "200 швидких для України" буде реалізований повністю. Вперше за 28 років незалежності країни один благодійник передав медикам таку кількість суперсучасних карет швидкої допомоги. Серед 143 автомобілів, які зараз готуються до передачі лікарям, є не тільки Peugeot і Citroen, а й Toyota Land Cruiser 150, призначені для найбільш важкодоступних населених пунктів.

Джерело: https://ukr.segodnya.ua/

1