Центральну площу Чернівців, де лише тиждень тому майоріли прапори Євросоюзу, вкрили російські триколори

Центральну площу Чернівців, де лише тиждень тому майоріли прапори Євросоюзу, вкрили російські триколори

09.11.2013, 19:56

Ще не минув тиждень відколи понад 10 тисяч буковинців висловилися за співпрацю України з ЄС, як стовпи на тій самій Центральній площі, де збиралося Буковинське Віче-2, обмалювали російськими триколорами. Наразі це не перший такий випадок у Чернівцях. Лише у вересні 2013 року фракція ВО "Свобода" в Чернівецькій міській раді закликала департамент житлово-комунального господарства негайно вжити заходів, аби очистити електроопори у Чернівцях від російських триколорів. Крім того, свободівці звернулися до міліції та СБУ з вимогою виявити та притягнути до відповідальности порушників благоустрою міста. Відповідну заяву зачитали на сесії Чернівецької міської ради 26 вересня 2013 року. 

- Нині в області діють 70 камер відеоспостереження, - розповів нещодавно на прес-конференції начальник міліції громадської безпеки Ярослав Козак, -  Ми звернулися до керівництва міста та області з пропозицією встановити додаткові камери відеоспостереження із якісним зображенням для того, щоби отримувати та документувати ті чи інші правопорушення.

Очевидно, що Центральна площа також обладнана такими камерами. Тож встановити, хто саме бруднить електроопори у Чернівцях російськими триколорами в принципі не мало би становити великої проблеми. 

1