Це прикольно. На Кельменеччині перший урок для школярів планують розпочати з Папієва і влади 
(знову до СРСР?)

Це прикольно. На Кельменеччині перший урок для школярів планують розпочати з Папієва і влади (знову до СРСР?)

13.08.2012, 21:41

У Кельменцької РДА немає свого сайту, але він є у Кельменецького управління освіти. До першого вересня вчителі Кельменеччини приготували школярам сюрприз. Урок про батьківщину. Досить зважений урок, мудрий. Але є моменти знайомі до сліз. Знайомі радянськи школярам. Ось яку шпаргалку для проведення цього уроку отримали вчителі на сайті.

Методичні рекомендації до проведення Першого уроку у 2012/2013 навчальному році

Метою першого уроку для старшокласників є   узагальнення знань  історії, культури свого народу, його традицій, звичаїв і обрядів; розуміння важливості української мови як основи духовної культури нації; виховання почуття патріотизму, розвиненої правосвідомості, культури міжетнічних відносин; формування толерантного ставлення до представників інших народностей, шанобливе ставлення до їх культури, релігій, традицій.

За словами голови Чернівецької обласної державної адміністрації  Папієва М.М.: «Чернівецька область саме за комплексною оцінкою визнана кращою в Україні у рейтингу регіонального індексу людського розвитку. А індекс людського розвитку – це головний європейський індикатор, за яким визначається привабливість країни чи території для життя людини» Велика перевага Чернівецької області перед іншими регіонами держави у тому, що в нашому краї немає підприємств важкої чи хімічної промисловості, а у цьому контексті - краща екологічна ситуація. В регіоні зменшилась смертність населення та щорічно покращуються демографічні показники. Щомісяця в області зростають показники економічного розвитку, зменшується заборгованість із заробітної плати, і, що не менш важливо, ми маємо потужний розвиток у галузі охорони здоров’я.

Рекомендуємо на першому уроці розкрити питання розвитку економіки, освіти, охорони здоров'я, духовної культури, туризму, надбань традицій краю.

Головним стержнем роботи Чернівецької обласної адміністрації є підняття економіки краю на наступні десятиліття.

 Далі можете почитати на сайті Кельменцького управління освіти

1