Три школи Чернівецької області виграли спортивний майданчик від Klitschko Foundation у рамках проекту 'Клич друзів-граймо разом'

Три школи Чернівецької області виграли спортивний майданчик від Klitschko Foundation у рамках проекту "Клич друзів-граймо разом"

16.05.2017, 11:52

Ще 10 шкіл у різних куточках України стали переможцями конкурсу “Клич друзів - граймо разом”. За умовами, Klitschko Foundation встановить спортивні майданчики на подвір’ях загальноосвітніх шкіл і протягом травня проведе урочисті відкриття за участі місцевих громад. Перше свято проведуть уже 16 травня.

5 травня Klitschko Foundation визначив 10 шкіл-переможниць проекту «Клич друзів – граймо разом!». Цьогоріч конкурс б’є рекорди за усю дванадцятирічну історію проекту. На встановлення спортивних майданчиків на онлайн-портал Фонду my.klitschkofoundation.org надійшло 7388 заявок з усіх регіонів України. Конкурс також виявився найбільшим за кількістю учасників серед інших проектів, що проводилися за історію 15-річну історію існування Фонду. Відтак, кількість встановлених Фондом у 2017 майданчиків для занять спортом під відкритим небом сягне 191-го.

«Спорт – це не лише чемпіони та їхні нагороди. Це також здоровий спосіб життя, дружба і планування майбутнього. Саме завдяки спорту ми знайомимося з нашими першими друзями у дворі, вчимося бути чесними і грати за правилами. Спорт об'єднує громади. А наше завдання – відшукати найактивніших, хто готовий змінюватися сам і сміливо бере на себе відповідальність змінювати суспільство, у якому живе», – коментує Аліна Носенко, директор Klitschko Foundation.

Участь у конкурсі від шкіл ініціювали вчителі, батьки і самі діти. Критеріями, за якими визначали переможців, були: кількість людей, які підтримали школу, переконливість та обґрунтування претендентами необхідності спортивного обладнання саме для цієї школи, прагнення громади вести здоровий та активний спосіб життя і готовність адміністрації школи та місцевого населення брати на себе відповідальність за стан школи та пришкільної території.

Велику роль відіграла активність людей у соціальних мережах, які своїми публікаціями закликали друзів проголосувати за школу. “Ось і завершилась реєстрація у проекті "Клич друзів – граймо разом". Черепковецька ЗОШ щиро вдячна всім, хто взяв участь та наблизив нашу школу до перемоги. У ході проведення проекту наша школа набрала 715 друзів. Можна перемогти лише тоді, коли ти віриш у перемогу. Якщо ти не маєш віри – перемоги немає.”- написав на своїй сторінці у фейсбук директор Черепковецької школи Василь Каменюк, щойно дізнався результати конкурсу.

 До участі у конкурсі на встановлення спортивного майданчика у Рукшинській школі учнів, адміністрацію школи і представників місцевої громади заохотив Олександр Гайценюк, тренер футбольної секції, в якій займається 50 дітей. “Ми вагалися і не одразу подали заявку на проект. Попросили підтримати нас людей з інших сіл - і вони підтримали! Уявляєте, як вони зраділи, коли ми перемогли? Не менше, ніж ми самі!" – щиро ділиться секретом перемоги своєї школи Олександр.

 Подяку фонду висловив Дмитро Чапля, директор Старововчинецького ліцею: "Я вдячний, що організатори повірили нам, тішуся, що зусилля усіх, хто нас підтримав, не були марними, а очікування дітей справдилися. Тепер ми рішуче налаштовані не зупинятися на досягнутому і перемагати у нових конкурсах!".

 Кожне відкриття майданчика відбудеться, як і у попередні роки, у формі веселої спартакіади з урочистостями, змаганнями, конкурсами, подарунками. Таке відкриття перетворюється на яскраве і незабутнє свято для дітлахів та місцевих громад, допомагає їм згуртуватися, додає мотивації для участі у нових проектах і посилює співпрацю у майбутньому.

Як і минулого року, жоден майданчик не поїде в обласний центр – усі вони дісталися школам у селах та містах від Тернопільської до Луганської області. Досвід проекту свідчить про тенденцію, що у містечках з невеликою кількістю населення люди більш схильні об’єднуватися задля суспільного добробуту. 

Святкові заходи у Чернівецькій області відбудуться 16-18 травня.

1