Три масштабних весілля, після яких 20% усіх гостей мають коронавірус, загнали весь Кіцманський район у «червону зону»

Три масштабних весілля, після яких 20% усіх гостей мають коронавірус, загнали весь Кіцманський район у «червону зону»

07.08.2020, 17:56

На Буковині стрімко зростає кількість інфікованих COVID-19. Щодня близько сотні людей отримують підтвердження діагнозу «коронавірус». Причому переважно це молодь, віком від 20 до 30 років.

Така ситуація виникла після суттєвих послаблень карантинних обмежень. Про це під час пресконференції розповів голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

За його словами, збільшення числа хворих пов’язане насамперед із тим, що буковинці почали активно відвідувати весілля та інші велелюдні зібрання.

– Ми маємо чітко встановлені шляхом епідеміологічних розслідувань джерела вибуху, поширення, інфекції, зокрема у Кіцманському районі. Три масштабних весілля загнали весь район у так звану «червону зону». 20% усіх гостей, які були на святкуванні, мають коронавірус, багато людей перебувають у статусі контактних, – розповів Сергій Осачук.

Крім того, зросла кількість хворих і серед відпочивальників. Близько 20% тих, хто повернувся з курортів, роблять тести на COVID-19 і отримують позитивний результат.

– За два-три тижні матимемо пікове навантаження на медичні заклади та лікарів. Тому закликаю всіх задуматися! Ми можемо уникнути погіршення і такої негативної ситуації. Для цього лише треба усе те, чого ми навчилися протягом весняних місяців, застосовувати і сьогодні. Це єдина рекомендація і прохання. У такий спосіб ми зможемо убезпечити себе від найгіршого сценарію уже у найближчий час, – зазначив голова ОДА.

1