Три буковинських лісгоспи «попалися» на махінаціях з експортованою деревиною

Три буковинських лісгоспи «попалися» на махінаціях з експортованою деревиною

14.06.2018, 12:25

11 справ про порушення митних правил на загальну суму майже 28 млн. грн. запроваджено Чернівецькою митницею ДФС щодо державних підприємств «Берегометське лісомисливське господарство», «Сокирянське лісове господарство» та «Сторожинецьке лісове господарство». Усі без винятку порушники під виглядом деревини паливної (код УКТЗЕД 4401) експортували до Румунії необроблені лісоматеріали ( код УКТЗЕД 4403) на підставі документів, що містили неправдиві відомості щодо коду товару та його вартості.

 Як повідомили у прес-службі Чернівецької митниці ДФС, встановлення фактів адміністративних правопорушень стало можливим за наслідком опрацювання відповідей митних органів Республіки Румунія на запити митниці щодо можливого незаконного вивезення за межі митної території України необроблених лісоматеріалів під виглядом паливної деревини.

 За результатами перевірки до адміністративної відповідальності за вчинення дій, що мають ознаки правопорушення, передбаченого ч.1 ст.483 Митного кодексу України, притягнуто відповідних осіб зазначених підприємств. Зокрема, 2 справи про ПМП запроваджено щодо ДП «Берегометське лісомисливське господарство» на загальну суму 8 973 385, 97 грн., 4 справи на суму 6 305 925. 39 грн. – щодо ДП «Сокирянське лісове господарство», ще 5 справ на суму 12 646 077, 99 грн. – щодо ДП «Сторожинецьке лісове господарство».

 Нагадаємо, що санкція ч.1 ст.483 Митного кодексу України передбачає накладення штрафу у розмірі 100% вартості товарів – безпосередніх предметів правопорушення. 
1