Топ-10 фактів про 'королівських' піхотинців 24-ї бригади імені короля Данила

Топ-10 фактів про "королівських" піхотинців 24-ї бригади імені короля Данила

05.11.2019, 12:36

         Пропонуємо ознайомитись з основними фактами, які розповідають про славетну 24-у механізовану бригаду імені короля Данила, яка дислокується у Львівській області та проходити військову службу за контрактом.

1.  Після здобуття Незалежності України, 18 лютого 1992 року особовий склад прийняв присягу на вірність народу України, а сама історія бригади складає понад сторіччя.

2. У 2004 та у 2017 роках 24 омбр визнана найкращою бригадою в західному оперативному командуванні, а 2005 року - найкращим підрозділом Сухопутних військ Збройних Сил України. 

3. На початок збройного конфлікту на сході України  24 бригада була однією з найбільш боєздатних підрозділів ЗСУ, а на її базі утворені декілька «важких» батальйонних тактичних груп, які приймали безпосередню участь в більшості ключових битв за Донбас.

4. 20 серпня біля Георгіївки після масованих щоденних артилерійських обстрілів українських позицій регулярні російські підрозділи десантників 76-ї десантно-штурмової псковської дивізії за підтримки танків пішли в атаку. Росіяни були зупинені та змушені тікати. Була практично повністю знищена одна рота російських десантників — з усієї роти чисельністю 80 осіб вижили близько десяти бійців. Це було перше пряме зіткнення з регулярною російською армією.

5. Свого часу в лавах 24 омбр проходили службу: генерал-лейтенант Олександр Павлюк; генерал-майор Валерій Залужний; генерал-лейтенант Сергій Наєв, генерал-полковник Генадій Воробйов, а також НГШ генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

6. Влітку 2014 року бригада звільняла населені пункти: Красний Лиман, Ямпіль, Закітне, Сіверськ, Зарічне, Лисичанськ, Сєвєродонецьк. А за час проведення ООС село Південне, Шуми та взяла під контроль сіру зону на околицях Мар’їнки.

7. Держава відзначила державними та відомчими нагородами 1264 військовослужбовців бригади. Серед них Герой України – старший солдат Андрій Волос, який загинув під час важкого бою, прикривши своїм тілом побратима. 

8. 13 жовтня 2018 року в пункті постійної дислокації 24-ї бригади в місті Яворів відкрито Меморіал на честь полеглих воїнів бригади.

9. Указом Президента України №234/2017 від 23 серпня 2017 року 24 окремій механізованій бригаді присвоєно ім`я короля Данила. З цього часу військовослужбовці гордо називають себе бійцями Королівської бригади чи Королівськими піхотинцями.

10. Молоді офіцери, які закінчили вищі військові навчальні заклади протягом 2014-2018 років очолюють у бригаді керівні посади. Наймолодшому командиру батальйону – 25 років. Все тому, що для них пріоритетним напрямком та основою взаємовідносин являється повага.     

         Важливим фактором у військовій службі також є високе грошове та гідне соціальне забезпечення. Так, солдат першого місяця служби без вислуги отримує від 10500 грн.  28000 грн. в залежності від завдань, які виконує та місця перебування.  

         Військові отримують виплати при укладанні контракту в сумі в середньому 14000 грн., щорічні виплати на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань такому ж розмірі.

         Контрактники забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням, в тому числі пільговим курортно-санаторним оздоровленням, безкоштовним харчуванням. Вони можуть проживати в гуртожитках, або отримувати компенсацію за піднайом житла.

         Щоб дізнатись більше про військову службу за контрактом звертайтеся до Чернівецького обласного військового комісаріату. Телефони:  0509480349, (0372) 524349.

 

1