То звідки гори сміття в Хотинському лісі?

То звідки гори сміття в Хотинському лісі?

21.01.2020, 00:23

В цьому питанні спільно розбирались представники місцевої влади, поліція, екологи, лісівники Хотинщини та журналісти телеканалу "Україна"

Нагадаємо, вночі, з 17 на 18 січня 2020 року, на дорозі місцевого значення, що прямує до Хотинського полігону твердих побутових відходів і дотична до лісового масиву Хотинського лісництва ДП "Хотинське ЛГ" працівники державної лісової охорони виявили купу сміття невідомого походження. Сміття до полігону не доїхало близько 500 м. За рештками побутових відходів можна припустити, що сміття до Хотинського лісу приїхало зі Львова. Зі слів першого заступника голови Хотинської міської ради Володимира Сторчака наразі задіяні усі служби для виявлення походження і відповідальних осіб за такий "подарунок" хотинчанам також переглядаються записи камер відеоспостереження, розташованих при в'їзді в місто Хотин на предмет виявлення відповідної спецтехніки.

- Лісівникам часто доводиться прибирати ліс від сміття. Це одне із завдань, яке змушені виконувати працівники лісової охорони, проте такий "сюрприз" виявляють вперше, - каже директор ДП "Хотинське ЛГ" Віктор Яковець. - Звичайно лісівники не стоятимуть осторонь і докладуть усіх можливих зусиль для прибирання території після завершення усіх слідчих дій.

Водночас у Львівській міській раді пообіцяли провести розслідування щодо з’ясування обставин і пошуку перевізників, які висипали сміття неподалік Хотина. Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

 «У смітті знайдено документи — чеки, листівки, які нібито засвідчують, що сміття привезено зі Львова. З ціллю з’ясування усіх обставин та підтвердження, чи спростування, що це дійсно так, до Хотина виїхав директор департаменту з питань поводження з відходами.  Ми будемо максимально сприяти у проведенні розслідування і притягненні винних до відповідальності, якщо підтвердиться, що ці відходи зі Львова — перевізники будуть суворо покарані», –розповів Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань безпеки міста.
 
Також  Сергій Бабак наголосив, що з початку 2016 року сміття зі Львову до Чернівецької області не вивозилось, а документи, які ніби то засвідчують, що сміття привезено зі Львова не можуть підтвердити, що це правда.
1